Σχολεία : Άνοιγμα μετά τις 20 Ιανουαρίου ζητούν οι λοιμωξιολόγοι

Σχολεία : Άνοιγμα μετά τις 20 Ιανουαρίου ζητούν οι λοιμωξιολόγοι
Στιγμιότυπο από αγιασμό σε δημοτικό σχολείο MotionTeam/ Eurokinissi

Το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου δεν μοιάζει να είναι πλέον πιθανό, αφού οι συστάσεις των λοιμοξιολόγων συγκλίνουν σε μεγάλο βαθμό για άνοιγμα μετά τις 20 Ιανουαρίου.

Σε ιστορία γεμάτη ανατροπές εξελίσσεται το άνοιγμα των σχολείων, με την πιθανότητα για άνοιγμα στις 8 Ιανουαρίου να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Πολλοί επιστήμονες συγκλίνουν στην σύσταση να ανοίξουν τα σχολεία με μία παραπάνω καθυστέρηση, δηλαδή μετά τις 20 Ιανουαρίου, βάσει του ρεπορτάζ του MEGA TV, καθώς ο κορονοϊός συνεχίζει να επελαύνει στη χώρα μας.

Σε αυτές τις συστάσεις έρχεται να προστεθεί η πρόβλεψη του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος μιλώντας με απόλυτους αριθμούς είπε ότι αν τα σχολεία ανοίξουν στις 20 Ιανουαρίου, τα ημερήσια κρούσματα στο τέλος Μαρτίου θα είναι 600, ενώ αν ανοίξουν στις 8, θα είναι 900. Εξήγησε ότι η διασπορά στις σχολικές μονάδες σχετίζεται με τη κινητικότητα των γονέων αλλά και τις δραστηριότητες γύρω από το σχολείο.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος εξέφρασε την άποψη ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν αμέσως μετά τις γιορτές.

Είναι βέβαιο πως οι σχετικές αποφάσεις θα παρθούν μετά την Πρωτοχρονιά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα