Σε διαφορετικές ημερομηνίες οι συντάξεις αυτόν το μήνα

Σε διαφορετικές ημερομηνίες οι συντάξεις αυτόν το μήνα
Ουρά έξω από υποκατάστημα τράπεζας. Eurokinissi

"Οι συντάξεις αυτό το μήνα θα καταβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες" ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για την αποφυγή συνωστισμού. Τι είπε για τους άνεργους και τις οικονομικές επιπτώσεις στη χώρα μας.

“Οι συντάξεις αυτό το μήνα θα καταβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προς διευκόλυνση των πολιτών, «προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στις τράπεζες, οι συντάξεις αυτό το μήνα θα καταβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εξηγώντας πως:

– Οι συνταξιούχοι του Ι.Κ.Α., του Ο.Τ.Ε. και των Τραπεζών θα πληρωθούν αύριο 22 Απριλίου και στις 24 Απριλίου με βάση τον τελευταίο αριθμό στον ΑΜΚΑ τους.

– Οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, Ο.Γ.Α. και ΕΕΤΑΑ στις 27 Απριλίου.

– Οι συνταξιούχοι του Ν.Α.Τ., του Δημοσίου, της Δ.Ε.Η. και του ΕΤΑΠ Μ.Μ.Ε, στις 29 Απριλίου.

Για τους άνεργους, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δίνεται άμεση προτεραιότητα τόσο στην ενίσχυση των ανέργων, όσο και στην εφαρμογή νέων προγραμμάτων απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

Πρόσθεσε ότι τον Μάιο θα ξεκινήσουν προσλήψεις για 45.000 θέσεις εργασίας μέσω δύο προγραμμάτων.

– Το πρώτο είναι ένα κοινωφελές Πρόγραμμα 36.500 θέσεων για ανέργους διάρκειας 8 μηνών σε Δήμους και Περιφέρειες, με 100% επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. Και το δεύτερο πρόγραμμα αφορά 8.500 θέσεις για μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55-67 ετών διάρκειας 12+12 μηνών σε Δήμους, Περιφέρειες και ΝΠΔΔ, με 75% επιδότηση μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, έως τα 750 ευρώ μηνιαίως.

Πρόσθεσε επίσης πως:

– Με απόφαση του Πρωθυπουργού καταβάλλεται -μέχρι τις 3 Μαΐου – έκτακτη ενίσχυση 400 ευρώ σε 168.000 μακροχρόνια ανέργους.

Παράλληλα μπαίνουν σε εφαρμογή ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης.

Ο ΟΑΕΔ προχωρά σε συνεργασία με την Google για την εφαρμογή προγράμματος που στόχο έχει την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και σε πρώτη φάση αφορά τη δωρεάν εξ αποστάσεως κατάρτιση 3.000 ανέργων στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Ο ΟΑΕΔ προωθεί άμεσα άλλα 8 πρόγραμμα απασχόλησης και επιχειρηματικότητα που συνολικά θα καλύψουν 31.600 θέσεις εργασίας για μακροχρόνια ανέργους, για πτυχιούχους για, κατάρτιση σε επαγγελματικές ειδικότητες υψηλής ζήτησης, για νεανική επιχειρηματικότητα και απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας.

Παράλληλα, όπως είπε, τροποποιούνται υφιστάμενα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 24.550 αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων νέων και μακροχρόνια ανέργων.

“Οι οικονομικές επιπτώσεις θα πλήξουν και τη χώρα μας”

Αναφορικά με την οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως είναι ήδη προφανές πως η πανδημία προκαλεί βαθιά ύφεση σε ολόκληρη την Ευρώπη που αναπόφευκτα θα πλήξει και τη χώρα μας γι αυτό και λαμβάνονται ήδη μέτρα τόσο σε κοινοτικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Σε κοινοτικό επίπεδο, την Πέμπτη 23 Απριλίου πραγματοποιείται η τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στόχος είναι να δοθούν κοινές απαντήσεις στα κοινά προβλήματα που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

Στο σημείο αυτό ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην κοινή επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με άλλους 8 ηγέτες προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα ενός κοινού ευρωπαϊκού εργαλείου, όπως για παράδειγμα ένα κοινό ευρω-ομόλογο, το οποίο θα μπορέσει να πείσει τις αγορές, αλλά κυρίως τους Ευρωπαίους πολίτες, ότι η Ευρώπη στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Τόνισε επίσης ότι ο πρωθυπουργός,”στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα έχει σήμερα, στις τέσσερις παρά τέταρτο το απόγευμα, τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα