Σε εξέλιξη φωτιά στη Βάρη- Εκκενώθηκαν το παιδικό χωριό SOS και γηροκομείο

Σε εξέλιξη φωτιά στη Βάρη- Εκκενώθηκαν το παιδικό χωριό SOS και γηροκομείο
Στιγμιότυπο από επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς Eurokinissi

Η φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στον αστικό ιστό επί της οδού Οδυσσέα Ανδρούτσου, σε ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση κινείται όμως αντίθετα από τα σπίτια προς το βουνό και τις κεραίες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής 10/7 στη Βάρη κοντά στον αστικό ιστό, σε έκταση με ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Το πύρινο μέτωπο κινείται αντίθετα από τα σπίτια προς το βουνό και τις κεραίες, ενώ στο σημείο έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική, αποτελούμενη 25 άντρες με 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Αν και δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις, λόγω των πυκνών καπνών και για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα τα παιδιά που στεγάζονται στο παιδικό χωριό SOS, που βρίσκεται κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, ο επικεφαλής των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στο σημείο, εισηγήθηκε την προληπτική εκκένωσή τους, που βρίσκεται σε εξέλιξη και τα παιδιά απομακρύνονται με λεωφορεία σε ασφαλή σημεία.

Απομακρύνθηκαν επίσης ηλικιωμένοι από γηροκομείο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου μαίνεται η φωτιά.

Το πρωί βρήκε τις Σάπες Ροδόπης με τη φωτιά να μην έχει πλέον ενεργό μέτωπο, κάτι στο οποίο βοήθησε πολύ η πτώση της έντασης των ανέμων την νύχτα και η άνοδος της υγρασίας, αλλά και οι ολονύχτιες προσπάθειες των ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής στο σημείο, ωστόσο οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται με την συνδρομή και εναερίων μέσων και συγκεκριμένα 3 αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου.

Στην περιοχή έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Ευελπίδων και στα δύο ρεύματα από το ύψος της οδού Αναργυρούντος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version