Αστυνομική επιχείρηση σε κατάληψη στη Νεάπολη. Μεταφέρονται μητέρες και παιδιά

Eurokinissi

Πρόκειται για παλιό λύκειο στη συμβολή των οδών Οκτάβιου Μερλιέ και Πρασσά. Όταν ολοκληρωθεί η εκκένωση οι μετανάστες θα μεταφερθούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για έλεγχο των εγγράφων τους και ταυτοποίηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί νέα αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη, στη συμβολή των οδών Οκτάβιου Μερλιέ και Πρασσά στη Νεάπολη.

Πρόκειται για παλιό λύκειο και σε αυτή την περίπτωση, όταν ολοκληρωθεί η εκκένωση, οι μετανάστες θα μεταφερθούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για έλεγχο των εγγράφων τους και ταυτοποίηση, θα γίνει έλεγχος του κτιρίου και στο τέλος το κτίριο θα παραδοθεί στον Δήμο για καθαριότητα και σφράγιση. Ήδη έχουν απομακρυνθεί περισσότερα από 100 άτομα.

 

Στο σημείο επιχειρούν αστυνομικές δυνάμεις, με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών και τη συνδρομή ψυχολόγων και πολιτισμικών διαμεσολαβητών. Σημειώνεται ότι το κτίριο αυτό αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής όπου στεγαζόταν αρχικά η «Γερμανική Σχολή» από το 1970 μέχρι το 1983 το «Βαρβάκειο».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με καρέ από τις καταλήψεις απαντά η κυβέρνηση στις αντιδράσεις για τη "σκούπα" σε γυναίκες και παιδιά

"Σκόνη" οι πρόσφυγες και "σκουπίδια" οι καταληψίες για τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ

Εξάρχεια: Εκκενώθηκαν τέσσερις καταλήψεις, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση

Έφοδος στα Εξάρχεια: Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για καταγραφή οι μετανάστες

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ GOOD NEWS

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ