Σε Κοζάνη και Ιωάννινα ο Χαρδαλιάς: “Μας ανησυχούν Θεσσαλονίκη και Καστοριά”

Σε Κοζάνη και Ιωάννινα ο Χαρδαλιάς: “Μας ανησυχούν Θεσσαλονίκη και Καστοριά”
Επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας στα Ιωάννινα Eurokinissi

"Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη" είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς που βρίσκεται στην Κοζάνη ενώ τόνισε οτι υπάρχει ανησυχία για Καστοριά, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα. Έκκληση στους κατοίκους να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας.

Στην Κοζάνη βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα έχει περάσει στο επίπεδο 4 Aυξημένου Kινδύνου στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας της κυβέρνησης.

Ο κ. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη στην έδρα της αντιπεριφέρειας, στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου και αμέσως μετά τόνισε οτι «η κατάσταση παραμένει κρίσιμη», προσθέτοντας ότι «από εδώ ξεκίνησε το μεγάλο πρόβλημα στην πρώτη φάση, από εδώ ξεκινά και στη δεύτερη φάση».

«Είναι ένα στοίχημα που το κέρδισε η Δυτική Μακεδονία στην πρώτη φάση και θα το κερδίσει και τώρα», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς, σύμφωνα με το voria.gr.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία της Κοζάνης, ο ίδιος είπε ότι δεν υπάρχει ενδοσχολική μετάδοση. «Αν υπάρξει οποιαδήποτε ενδοσχολική συρροή, προφανώς θα κάνουμε τα αυτονόητα», τόνισε.

«Μας ανσησυχούν πάρα πολύ η Καστοριά, η Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα», ανέφερε ακόμη. Όλα μας προβληματίζουν, απάντησε σε σχετική ερώτηση ειδικά για τη Θεσσαλονίκη.

“Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στα Ιωάννινα”

Έκκληση προς τους κατοίκους των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής να τηρούν τα επόμενα 24ωρα «ευλαβικά και πειθαρχημένα» τα μέτρα πρόληψης έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση στα Ιωάννινα.

Χθες, κατα την ενημέρωση για την πορεία το κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμη την κατάσταση στην περιοχή.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε την κρισιμότητα της κατάστασης και όπως είπε “υπάρχει η επιδημιολογική πίεση, ενώ, καθώς βρισκόμαστε πολύ μακριά αλλά και πολύ κοντά στο επόμενο επίπεδο, το αν περάσουν τα Ιωάννινα σε καταστάσεις που όλους μας στεναχωρούν γιατί έχουν αποτέλεσμα στην κανονικότητα στον επιχειρηματικό, τον οικογενειακό προγραμματισμό, εξαρτάται από εμάς τους ίδιους”.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι τα τα επόμενα 24ωρα πρέπει οπωσδήποτε να τηρούνται πειθαρχημένα τα μέτρα, επεσήμανε πως γίνεται εντατικοποίηση έλεγχων και επικαιροποίηση στρατηγικής για συγκεκριμένες γειτονιές, ενώ έκανε ισχυρή σύσταση για μάσκες και αποφυγή συχνωτισμού.

Ο κ. Χαρδαλιάς, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ τόνισε ότι είναι καθημερινή η επαφή με τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο και τους εμπλεκόμενους φορείς. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ενεργά κρούσματα στα Ιωάννινα είναι 256, με αυξητική τάση στην ευρύτερη περιοχή, και οι στενές επαφές υψηλού ρίσκου είναι 521, γι’ αυτό καθημερινά, στις τεχνικές συσκέψεις, τα Ιωάννινα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα