Σε ύφεση η φωτιά στην Βάρη- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Σε ύφεση η φωτιά στην Βάρη- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία
Στιγμιότυπο από επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς Eurokinissi

Προληπτικά και λόγω καπνών κυρίως, αποφασίστηκε η εκκένωση του παιδικού χωριού SOS και ενός γηροκομείου. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις.

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η φωτιά που ξέσπασε το πρωί στην Βάρη κοντά στον αστικό ιστό, σε έκταση με ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση. Τα πεζοπόρα τμήματα κινούνται εντός της καμένης έκτασης και σβήνουν και τις τελευταίες μικροεστίες.

Το πύρινο μέτωπο κινήθηκε αντίθετα από τα σπίτια προς το βουνό και τις κεραίες, ενώ στο σημείο έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική.

Προληπτικά και λόγω καπνών κυρίως, αποφασίστηκε η εκκένωση του παιδικού χωριού SOS που ήταν σε κοντινή απόσταση και τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, όπως και ένα γηροκομείο. Οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερο σημείο 500 μέτρα μακριά, παρέμειναν εντός των λεωφορείων με κλιματισμό και πλέον τους επιστρέφουν πίσω στο γηροκομείο.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις μέχρι να σβήσει και η τελευταία μικροεστία. Η κυκλοφορία στο σημείο αποκαταστάθηκε.

Το πρωί βρήκε τις Σάπες Ροδόπης με τη φωτιά επίσης σε ύφεση, κάτι στο οποίο βοήθησε πολύ η πτώση της έντασης των ανέμων την νύχτα και η άνοδος της υγρασίας, αλλά και οι ολονύχτιες προσπάθειες των ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής στο σημείο, ωστόσο οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται με την συνδρομή και εναερίων μέσων και συγκεκριμένα 3 αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version