Διαδοχικοί σεισμοί ανοιχτά της Μυτιλήνης

Διαδοχικοί σεισμοί ανοιχτά της Μυτιλήνης

Σεισμός μεγέθους 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης Ακολούθησαν δύο ισχυροί μετασεισμοί- Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4, 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:46 το πρωί της Δευτέρας (1/2) στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης, ο οποίος έγινε αισθητός σε όλο το Βόρειο Αιγαίο. Ακολούθησαν δύο μετασεισμικές δονήσεις στις 07:47 (4,8 Ρίχτερ) και στις 08:00 (4,5 Ρίχτερ).

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος 14,9 χιλιομέτρων και το επίκεντρο εντοπίζεται στα 46 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του νησιού. Οι δύο μετασεισμοί που ακολούθησαν είχαν ίδιο επίκεντρο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για ζημιές ή εγκλωβισμό στην Πυροσβεστική και στην Αστυνομία που προληπτικά έβγαλαν περιπολίες χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάποιο πρόβλημα.

Μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως πρόκειται μάλλον για συνέχεια του μεγάλου σεισμού του 2017, καθώς πρόκειται για το ίδιο ρήγμα.

Υποστήριξε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμό, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε μερικά 24ωρα για να το πούμε αυτό με σιγουριά.

Στην ίδια γραμμή και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας, ο οποίος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ1 εμφανίστηκε καθυσηχαστικός και πρόσθεσε ότι πρόκειται για επιφανειακό σεισμό.

Δήμαρχος Μυτιλήνης: Δεν αναφέρθηκαν ζημιές από τους σεισμούς

Αρκετά αισθητή, χωρίς μέχρι τώρα να έχει αναφερθεί κάποια ζημιά, ήταν η ακολουθία των σεισμικών δονήσεων, ανέφερε στο GRTimes ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης.

Όπως είπε, οι σεισμικές δονήσεις που ακολούθησαν τον μεγαλύτερο σεισμό, ήταν επαναλαμβανόμενες και εκτός από την αναστάτωση δεν προκάλεσαν κάποιο άλλο πρόβλημα.

 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα