Σεισμός στη Ζάκυνθο: Κινητοποίηση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας - Ευρεία σύσκεψη στο νησί

Υλικές ζημιές από τον σεισμό στη Ζάκυνθο
Υλικές ζημιές από τον σεισμό στη Ζάκυνθο ERMISNEWS.GR

Σήμερα στη μία το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, του Δημάρχου Ζακύνθου και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την εκτίμηση της κατάστασης και τη σχεδίαση των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών της σεισμικής δόνησης.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών του σεισμού στη Ζάκυνθο, ενώ οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ)  του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη, από την Ειδική Γραμματέα Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Φωτεινή Παντιώρα, τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Με την ίδια αποστολή, στη Ζάκυνθο μεταβαίνει κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΔΑΕΦΚ), για τη διενέργεια ελέγχων στατικότητας στα κτίρια και την καταγραφή των ζημιών από τη σεισμική δόνηση.

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 6.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 1.54΄ στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός προέρχονταν από απόσταση 280χλμ ΔΝΔ της Αθήνας, ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται 44χλμ ΝΔ της Ζακύνθου. Μέχρι σήμερα το πρωί στις 8 το πρωί, έχουν καταγραφεί πάνω από 35 μετασεισμοί, από τους οποίους 10 έχουν μέγεθος μεγαλύτερο του 4.0 και 1 με μέγεθος 5.1.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής καταγραφές, η σεισμική δόνηση προκάλεσε υλικές ζημιές χωρίς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και σε μικρής έκτασης κατολισθητικά φαινόμενα, έχουν ήδη αντιμετωπιστεί.

Στη μία το μεσημέρι σήμερα, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου, του Δημάρχου Ζακύνθου, Παύλου Κολοκοτσά και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και τη σχεδίαση των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών μετά τη σεισμική δόνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός, Σεισμός τώρα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σεισμός στη Ζάκυνθο: Περισσότεροι από 35 οι μετασεισμοί - Στο λιμάνι οι μεγαλύτερες ζημιές

Σεισμός στην Ζάκυνθο: Το νησί άντεξε, λέει ο δήμαρχος

Λέκκας - Χουλιάρας: Ήταν ο κύριος σεισμός στη Ζάκυνθο - Μετασεισμοί έως 5,5 Ρίχτερ

Σεισμός: Ζημιές στη Ζάκυνθο - Αισθητός σε Μάλτα και Λιβύη

SHARE:

24Media Network