Σεισμός στην Κρήτη: Απίστευτη καταστροφή στο Χουμέρι - Με δάκρυα στα μάτια οι κάτοικοι

Σεισμός στην Κρήτη
Σεισμός στην Κρήτη EUROKINISSI

Με δάκρυα στα μάτια μιλούν οι κάτοικοι στο χωριό Χουμέρι, αφού είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Νομό Ηρακλείου το πρωί της Δευτέρας.

Ένα χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας καταστράφηκε ολοσχερώς από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Νομό Ηρακλείου το πρωί της Δευτέρας. Πρόκειται για το χωριό Χουμέρι το οποίο βρίσκενται κοντά στο Αρκαλοχώρι, όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο σεισμός ισοπέδωσε την πλειονότητα των κτισμάτων.

Για απόλυτη καταστροφή μιλούν οι κάτοικοι στην κάμερα του cretalive, ενώ ορισμένοι που είδαν τις περιουσίες τους από τη μία στιγμή στην άλλη να καταστρέφονται δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

ADVERTISING
Το χωριό Χουμέρι στην Κρήτη
Το χωριό Χουμέρι στην Κρήτη CRETALIVE


Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, ο σεισμός ισοπέδωσε την πλειονότητα των κτισμάτων, και μόνο ελάχιστα μπορούν να θεωρηθούν κατοικήσιμα.

Χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής" τονίζει ο κ. Χρήστος, κάτοικος του χωριού, ενώ επισημαίνει ότι ευτυχώς δεν ήταν μέσα στο σπίτι η γιαγιά.

Η κ. Μορφούλα δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της καθώς είδε από την μια στιγμή στην άλλη το σπίτι της να μετατρέπεται σε μπάζα. Το σπίτι που έζησε σχεδόν μισό αιώνα, όπως λέει η ίδια.

Μία άλλη κάτοικος του χωριού, η κ. Κούλα, αναφέρει πως οι περισσότεροι κάτοικοι πέρασαν το βράδυ τους σε χώρο της εκκλησίας.

Το χωριό Χουμέρι στην Κρήτη
Το χωριό Χουμέρι στην Κρήτη CRETALIVE

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός, Κρήτη
SHARE:

24Media Network