Σεισμός στην Κρήτη: Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών

Σεισμός στην Κρήτη: Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών
Σεισμός στην Κρήτη INTIME

Ένας νεκρός και 9 τραυματίες ο απολογισμός του σεισμού-Δεκάδες παλιά, κυρίως ακατοίκητα σπίτια καταστράφηκαν-Τα νεότερα σπίτια άντεξαν, ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη εφόσον χρειαστεί για στήσιμο πρόχειρου καταυλισμού με 2.500 σκηνές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ», στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου Κρήτης που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας.

Ήδη καταγράφονται συνεχώς ζημιές σε δεκάδες κυρίως παλιά και ακατοίκητα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των χωριών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, με τα νεότερα σπίτια να έχουν αντέξει. Αν και έως τώρα δεν είναι σίγουρο αν θα χρειαστεί, υπάρχει πρόβλεψη για το στήσιμο πρόχειρου καταυλισμού με 2.500 σκηνές.

Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ στην περιοχή έχει μεταβεί η 1η και η 2η ΕΜΑΚ, καθώς και κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Εμμανουήλ Φραγκάκη και τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα και έχει μεταβεί στην περιοχή με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου και τον Γενικό Διευθυντή Συντονισμού, Φοίβο Θεοδώρου για τον συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από τις αρμόδιες Αρχές, έχει αναφερθεί ένας νεκρός και εννέα τραυματίες. Πυροσβέστες και αστυνομικοί απομάκρυναν πολίτες σώους ή με ελαφρά τραύματα από σπίτια που είχαν υποστεί ζημιές σε Πατσίδερο, Αρκαλοχώρι, Ρουσοχώρια και Αρχοντικό. Στο Αρχοντικό απομακρύνθηκε με ελαφρύ τραυματισμό ένα παιδί από την οικία του.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού της ΕΜΑΚ πραγματοποιήθηκε στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι όπου πραγματοποιούσαν εργασίες συντήρησης ένας πατέρας με τον γιο του. Ο πατέρας, Έλληνας 64 ετών, καταπλακώθηκε από την στέγη και ανασύρθηκε νεκρός, ενώ ο γιος του τραυματίστηκε και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στο Ηράκλειο, μία οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά από βράχια που έπεσαν στο αυτοκίνητό της ενώ οδηγούσε και έγινε κατολίσθηση. Στη Χερσόνησο ένα μπαλκόνι οικίας κατέρρευσε και κατέληξε στον δρόμο χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον δρόμο προς το Βιάννο που είχε κλείσει λόγω κατολισθήσεων και συνεχίζονται εργασίες αποκατάστασης και σε άλλα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα