Σήμερα η απολογία του κοσμηματοπώλη. Τι δηλώνει στο News 24/7 η δικηγόρος της οικογένειας

Σήμερα η απολογία του κοσμηματοπώλη. Τι δηλώνει στο News 24/7 η δικηγόρος της οικογένειας
Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου που συνελήφθη μετά τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου Eurokinissi

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα ο κοσμηματοπώλης που χτύπησε τον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο. Τα ερωτήματα στη δικογραφία και η ανυπαρξία αναφοράς του ξυλοδαρμού.

Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων που ενδέχεται να βοηθήσει στο να βρεθούν τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, βρίσκεται η πολιτική αγωγή. Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο κοσμηματοπώλης, που χτύπησε τον άτυχο ακτιβιστή, λίγο πριν εκείνος καταλήξει στο ασθενοφόρο.

Ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης και η πρώτη επαφή με τη σχηματισθείσα δικογραφία προκαλεί ερωτήματα. Σύμφωνα με την εκ των δικηγόρων της οικογένειας, Άννυ Παπαρρούσου, το υλικό που συλλέχθηκε πριν δημοσιευθούν τα βίντεο του ξυλοδαρμού, σε τίποτα δεν ομοιάζει με τα όσα έχουν έρθει πρόσφατα στο φως. Κι αυτό γιατί πουθενά δεν γίνεται αναφορά ξυλοδαρμού, όπως περίτρανα φαίνεται στα βίντεο, παρά μόνο ότι υπήρξε απόπειρα ληστείας από δράστη ο οποίος μετέπειτα αντιστάθηκε της σύλληψής του.

Σε δηλώσεις της στο News 24/7 η Άννυ Παπαρρούσου υποστηρίζει ότι «ως πολιτικής αγωγή θέλουμε να διευκρινιστεί πλήρως ο τρόπος θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου με κάθε λεπτομέρεια για να αποδοθούν οι ορθές ποινικές κατηγορίες αλλά και να διευκρινιστεί ο ρόλος κάθε παρευρισκόμενου στο σημείο. Παράλληλα, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ή να καταγραφεί η αντίδραση των παρευρισκόμενων στο περιστατικό με κάθε λεπτομέρεια».

Νέοι μάρτυρες

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συσχετιστούν στη δικογραφία και άλλες καταθέσεις ενώ από την οικογένεια έχει προταθεί να καταθέσει ένας εμπειρογνώμονας ηλεκτρονικών πειστηρίων, ο οποίος θα αναλύσει το οπτικοακουστικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Παράλληλα, η οικογένεια προσκαλεί κάθε αυτόπτη μάρτυρα που μπορεί αν εισφέρει κάτι στην έρευνα να παρουσιαστεί, για να αποσαφηνιστεί τι πραγματικά συνέβη.

Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης δεν έριξαν φως στην υπόθεση, αφού τόσο οι ιατροδικαστές όσο και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας δεν κατάφεραν να αποσαφηνίσουν τα αίτια θανάτου. «Οι ιατροδικαστές βλέπουν εγκεφαλικό οίδημα, αλλά θέλει να επικυρωθεί αν προήλθε από χρήση ναρκωτικών ουσιών ή από θλαστικά τραύματα που επίσης έχουν καταγραφεί. Μένει να διευκρινιστεί αυτό από τις τοξικολογικές εξετάσεις», αναφέρουν πηγές.

Η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται ωστόσο να έχει αντίκτυπο στο ενδεχόμενο να μετατραπεί το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης (κακούργημα) που βαραίνει τον κατηγορούμενο και επισύρει ποινή κάθειρξης έως δέκα έτη, σε βαρύτερο αδίκημα, εξαιτίας της αδυναμίας να αποσαφηνιστούν τα αίτια θανάτου. Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική αγωγή εμμένει πως δεν επρόκειτο για απόπειρα ληστείας, αλλά ενδεχομένως απόπειρα κλοπής, καθώς και ότι η χρήση βίας ήταν ασύμμετρη με την φερόμενη απειλή.

Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο κοσμηματοπώλης, για την κακουργηματική πράξη της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βαθμό πλημμελήματος. Ο κατηγορούμενος δεν αναμένεται να αλλάξει υπερασπιστική γραμμή, υποστηρίζοντας όσα ο συνήγορός του, Χ. Αναγνωστόπουλος, έχει ήδη αναφέρει, ότι δηλαδή πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία, έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν και στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει, τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα