Στα Διαβατά τα πρώτα λεωφορεία με πρόσφυγες. 1700 έφτασαν στον Πειραιά

Στα Διαβατά τα πρώτα λεωφορεία με πρόσφυγες. 1700 έφτασαν στον Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν το πρωί της Τετάρτης πάνω από 1700 μετανάστες και πρόσφυγες από νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συνολικά 40 λεωφορεία αναμένεται να φτάσουν σήμερα στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, από όλα τα σημεία της Ελλάδος

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, μεταφέροντας μετανάστες και πρόσφυγες από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα το "Αριάνδη 2" μετέφερε 1692 άτομα από Μυτιλήνη και Χίο και 13 άτομα το "Βlue star 2" από την Κω. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους 2 επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ ενώ άλλοι αναμένεται να μεταφερθούν στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

ADVERTISING

Στο μεταξύ συνάντηση με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Filippo Grandi και αντιπροσωπεία του Οργανισμού θα έχει σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο αρμόδιος υπουργός Θ. Δρίτσας.

Τα πρώτα λεωφορεία έφθασαν στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά

Εν τω μεταξύ, τα πρώτα λεωφορεία με πρόσφυγες κατέφθασαν πριν από λίγη ώρα στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για πέντε λεωφορεία, ενώ μέσα στην ημέρα υπολογίζεται ότι συνολικά θα καταφτάσουν 40 λεωφορεία, που μεταφέρουν πρόσφυγες από διάφορα σημεία της Ελλάδος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network