Σταύρος Νικόλας Νιάρχος: Αφέθηκε ελεύθερος ο δημοσιογράφος

Σταύρος Νικόλας Νιάρχος: Αφέθηκε ελεύθερος ο δημοσιογράφος
Σταύρος Νικόλας Νιάρχος instagram/@NICOLAS NIARCHOS

Ελεύθερος αφέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Σταύρος Νικόλας Νιάρχος. Είχε συλληφθεί πριν από έξι ημέρες από τις μυστικές υπηρεσίες του Κονγκό.

Ελεύθερο άφησαν μετά από έξι ημέρες κράτησης τον Σταύρο Νικόλα Νιάρχο οι μυστικές υπηρεσίες στο Κονγκό.

Ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος και εγγονός του Σταύρου Νιάρχου συνελήφθη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό από τις υπηρεσίες πληροφοριών, επειδή προσέγγισε ένοπλες οργανώσεις που δρουν στα νοτιοανατολικά της χώρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Τοπικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, όπως το RECN, που επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος, ο οποίος είναι εγγονός του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου, και ένας δημοσιογράφος από το Κονγκό συνελήφθησαν στη νοτιοανατολική πόλη Λουμπουμπάσι την Τετάρτη και μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα Κινσάσα.

«Χαιρετίζουμε την απελευθέρωση, χθες το βράδυ, του δημοσιογράφου Σταύρου Νιάρχου ο οποίος έφυγε από τη ΛΔΚ για τις ΗΠΑ. Αλλά απαιτούμε την απελευθέρωση του δημοσιογράφου Joseph Kazadi και άλλων που κρατούνται χωρίς δικαιώματα επίσκεψης ή συμβουλευτική βοήθεια», γράφει η Κονγκολέζικη Ένωση για την Πρόσβαση στη Δικαιοσύνη (ACAJ).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα