ΣτΕ: Η λίστα με τους υποψήφιους για τη θέση του προέδρου

ΣτΕ: Η λίστα με τους υποψήφιους για τη θέση του προέδρου
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Τη λίστα των έξι υποψηφίων για τη θέση της προεδρίας του ΣτΕ, έπειτα από την παραίτηση της Α. Σκαελλαροπούλου, κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Τα ονόματα των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ, μετά και την παραίτηση της Αικ. Σακελλαροπούλου, κατέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Ύστερα από την εκλογή της Αικ. Σακελλαροπούλου για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κων. Τσιάρας τηρώντας την επετηρίδα, υπέβαλε τη λίστα των έξι υποψηφίων για τη θέση της προεδρίας. Συγκεκριμένα, τα τελικά ονόματα ειναι αυτά των αντιπροέδρων Αθανάσιου Ράντου, Μαίρης Σάρπ, Μαρίας Καραμανώφ, Ιωάννη Γράβαρη, Σπυριδούλας Χρυσικοπούλου και Δημήτρη Σκαλτσούνη.

Παράλληλα, για την θέση του αντιπροέδρου που επίσης θα πρέπει να καλυφθεί με απόφαση του υπουργικού αυμβουλίου, υποψήφιοι είναι οι σύμβουλοι Επικρατείας: Μαρίνα-Ελένη Κωνσταντινίδου, Μαργαρίτα Γκορτζολίδου, Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Γεώργιος Τσιμέκας, Σπυρίδων-Κωνσταντίνος Μαρκάτης και Παναγιώτα Καρλή.

Στην συνέχεια οι υποψήφιοι θα περάσουν από συνέντευξη από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και εν συνεχεία ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο τα πρόσωπα τα οποία θα καλύψουν τις δύο κενές θέσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα