Στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης για διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο

Από διαμαρτυρία αγροτών έξω από την Περιφέρεια Κρήτης.
Από διαμαρτυρία αγροτών έξω από την Περιφέρεια Κρήτης. EUROKINISSI

Διαμαρτυρία έξω απο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προγραμματίζουν οι αγρότες της Κρήτης που καταφθάνουν το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα. Τα αιτήματά τους.

Ραντεβού στην Αθήνα δίνουν οι αγρότες της Κρήτης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Σύσσωμοι οι αγροτικοί φορείς αποφάσισαν σε συνάντηση προ ημερών να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να επιχειρήσουν ραντεβού με τον υπουργό προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους δασικούς χάρτες αλλα και για τις επιδοτήσεις.

ADVERTISING

«Κάναμε μία συνάντηση προχθές στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και αποφασίστηκε ομόφωνα από τους 21 φορείς των αγροκτηνοτροφικών οργανώσεων να ανέβουμε στην Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσουμε μία κινητοποίηση διαμαρτυρίας», αναφέρει μιλώντας στο cretapost, ο γραμματέας της Οργάνωσης Αμπελλουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης, Γιώργος Γαβαλάς εξηγώντας παράλληλα τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο των αγροτών.

«Βιώνουμε συνεχώς μία αδικία ενώ ο υπουργός πρέπει να καταλάβει ότι δεν είμαστε όλοι οι αγρότες αεριτζίδες και κομπιναδόροι. Οι δασικοί χάρτες στην Κρήτη είναι μία αδικία ενώ το κόστος παραγωγής στο νησί είναι δυσβάσταχτο. Η Κρήτη αγοράζει σε διπλάσια τιμή τις τροφές και τα λιπάσματα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Παράλληλα, οι επιδοτήσεις έχουν εμφανιστεί «κουτσουρεμένες» ενώ η νέα ΚΥΑ βγάζει εκτός τους νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους. Εμείς δεν ζητάμε να μην υπάρξει μία ΚΥΑ που θα διορθώνει τις αδικίες ωστόσο η συγκεκριμένη θα πρέπει να αποσυρθεί», τόνισε σχετικά ο κ. Γαβαλάς.

Μεγάλη συμμετοχή προβλέπεται να έχουν οι αγρότες στην κινητοποίηση που αποφάσισαν στην Αθήνα.

Ήδη εκατοντάδες είναι εκείνοι που σπεύδουν να κλείσουν τα εισιτήρια για να μπουν αύριο το βράδυ στα πλοία της γραμμής ώστε το πρωί της Παρασκευής να βρίσκονται Αθήνα.

Βάσει προγράμματος οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν πορεία που θα καταλήξει έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ θα ζητήσουν να δουν και τον υπουργό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγρότες, Κρήτη
SHARE:

24Media Network