Στην τελική ευθεία η δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Αεροφωτογραφία από την Μάνδρα Αττικής μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή
Αεροφωτογραφία από την Μάνδρα Αττικής μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή EUROKINISSI

Ξεκινούν οι απολογίες των 21 κατηγορουμένων ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα το 2017.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής το 2017, που άφησαν πίσω τους 25 νεκρούς συμπολίτες μας, καθώς ξεκινούν πλέον οι απολογίες των 21 κατηγορουμένων ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου. Πρώτη θα τοποθετηθεί η Ρένα Δούρου, τότε Περιφερειάρχης Αττικής.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, τον Ιανουάριο του 2020, η ελληνική Δικαιοσύνη είναι έτοιμη να ακούσει τη θέση των κατηγορούμενων στους οποίους λόγω ενεργειών ή παραλείψεών τους, τους αποδίδονται τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, της σωματικής βλάβης εξ αμελείας, της πλημμύρας εξ αμελείας και της παράβασης καθήκοντος.

Το δικαστήριο έχει ορίσει ως πρώτη προς απολογία κατηγορούμενη τη Ρένα Δούρου, η οποία ήδη στο πλαίσιο της ανάκρισης -λόγω της βαρύτητας της υπόθεσης και των αδικημάτων- έχει αρνηθεί τις αποδιδόμενες σε βάρος της κατηγορίες. Η ίδια μάλιστα, είχε αφεθεί ελεύθερη, χωρίς να της επιβληθούν περιοριστικοί όροι, υποστηρίζοντας ότι δεν ευθύνεται η περιφέρεια Αττικής για το τραγικό συμβάν.

Τους ίδιους ισχυρισμούς αναμένεται να αναπτύξει και στην παρούσα διαδικασία, επικαλούμενη τουλάχιστον δύο πραγματογνωμοσύνες, τις οποίες υπογράφουν αντίστοιχα 8 ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης και 3 μηχανικοί, οι οποίοι ορίσθηκαν από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, στις οποίες δεν αποδίδονται ευθύνες στην Περιφέρεια.

Παράλληλα, αναμένεται να αναφερθεί και στα δεκάδες αντιπλημμυρικά έργα ύψους μισού δις ευρώ, που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε βρίσκονταν σε εξέλιξη την περίοδο εκείνη, επισημαίνοντας ότι η προηγούμενη Διοίκηση, κατά τη δική της θητεία το 2014, είχε αναλάβει τη διεκπεραίωση 57 αντιπλημμυρικών έργων, προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φονικές πλημμύρες στην Αττική, Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network