Στις δικαστικές αίθουσες η άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Στις δικαστικές αίθουσες η άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη
Φωτογραφία από τη δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη Eurokinissi

Ξεκινά σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη. Στο εδώλιο κάθεται ο 62χρονος, που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια.

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την ημέρα που η Δώρα Ζέμπερη έπεφτε νεκρή μέσα στο Β΄Νεκροταφείο Αθηνών, προκαλώντας τεράστια αίσθηση για την σκληρότητα του εγκλήματος.

Στις 18 Οκτωβρίου του 2017 η 32χρονη εφοριακός βρέθηκε κατακρεουργημένη με 14 μαχαιριές, ωστόσο χρειάστηκαν 20 ημέρες για πραγματοποιηθεί μια σύλληψη. Σήμερα, Τετάρτη, θα αναβιώσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου η υπόθεση, στο εδώλιο της οποίας κάθεται ο 62χρονος Μανώλης Σοροπίδης.

Η σύλληψη του κατηγορούμενου, που πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 9 μηνών, ήρθε μετά την ταυτοποίηση του βιολογικού του υλικού σε δύο χαρτοπετσέτες που βρέθηκαν κοντά στο σημείο της δολοφονίας και ήταν εμποτισμένες με αίμα της Δώρας Ζέμπερη.

Αν και αρχικά ομολόγησε την πράξη, δηλώνοντας χρήστης ναρκωτικών ουσιών, κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα στον ανακριτή κάνοντας λόγο για «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος της κοπέλας. Αναφέρθηκε δε σε δύο άνδρες, τον “Χάρη” και τον “Ψηλό” όπως τους αποκάλεσε, οι οποίοι του υποσχέθηκαν την καταβολή του ποσού των 30.000 ευρώ για να δολοφονήσει την 32χρονη. Ωστόσο, όταν και οι τρεις βρέθηκαν ενώπιόν της εκείνος μόνο την τραυμάτισε, ενώ οι άλλοι δύο τέλεσαν το έγκλημα. Όπως είχε ισχυριστεί, η εφοριακός βρισκόταν στο στόχαστρο εξαιτίας κάποιων οικονομικών υποθέσεων που χειριζόταν.

Αντίστοιχους ισχυρισμούς είχε προβάλει και λίγους μήνες αργότερα, κατά την ακροαματική διαδικασία, προσθέτοντας την ύπαρξη ενός ακόμη προσώπου, ενός δικηγόρου των Αθηνών όπως είχε πει. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε επιβάλει την ανώτατη δυνατή ποινή τον 62χρονο, κρίνοντας τον ένοχο για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα