Στο εδώλιο ο Πέτρος Φιλιππίδης για ένα βιασμό και δυο απόπειρες

Στο εδώλιο ο Πέτρος Φιλιππίδης για ένα βιασμό και δυο απόπειρες
Ο Πέτρος Φιλιππίδης Giannis Karamanis / SOOC

Αντιμέτωπος με δικαστές και ενόρκους θα βρεθεί τελικά ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά το βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, παραπέμποντας τον προφυλακισμένο ηθοποιό σε δίκη.

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης θα πρέπει να δικαστεί για τις κατηγορίες του βιασμού και της απόπειρας βιασμού κατά συρροή.

«Τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας» αναφέρεται χαρακτηριστικά σύμφωνα με πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι και κατά την εισαγγελική πρόταση, οι καταγγέλλουσες δεν είχαν επιχειρήσει να αλλοιώσουν την πραγματικότητα, αλλά πράγματι ο ηθοποιός προχώρησε σε σεξουαλικές πράξεις σε βάρος τους χωρίς την συγκατάθεση τους.

«Και τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά» είχε αναφέρει η εισαγγελέας, η οποία επισημαίνει πως «δεν προκύπτει ότι το έκαναν για λόγους δημοσιότητας».

Οι καταγγελίες

Οι αναφορές των γυναικών που έφεραν τον Πέτρο Φιλιππίδη αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη είναι τρεις. Η πρώτη αφορά καταγγελία βιασμού, η οποία φέρεται να έλαβε χώρα το 2008.

ύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έχει καταθέσει ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο “Ήβη” για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε. Η ίδια αρχικά κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.

Με χρόνο τέλεσης το 2010 και το 2014, φέρονται να είναι οι δύο απόπειρες βιασμού που έχει αποδοθεί στον Πέτρο Φιλιππίδη. Συγκεκριμένα, η πρώτη καταγγέλουσα υποστήριξε ότι πήγε στο καμαρίνι του και επαγγελματικούς λόγους -να συζητήσουν για ένα ρόλο- και όταν ο κωμικός της επιτέθηκε, εκείνη διέφυγε.

Η δεύτερη γυναίκα έχει καταθέσει -κατά πληροφορίες- ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της.

Η καταγγέλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα