Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας EUROKINISSI

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Λαμίας οδήγησε τον απεργό πείνας στο να καταφύγει στη Διοικητική Δικαιοσύνη για την ανάκληση της απόφασης μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέβαλε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ακολουθώντας την απόφαση του Πρωτοδικείου Λαμίας να δηλώσει αναρμόδιο να αποφανθεί επί της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Το αίτημα θα πρέπει να απαντηθεί άμεσα, ωστόσο όχι απαραίτητα εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απεργός πείνας και δίψας ζητά από το Ακυρωτικό Δικαστήριο την  έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να «παγώνει» η απόφαση της γενικής γραμματέως  Αντεγκληματικής Πολιτικής  του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  Σοφίας Νικολάου και την αναστολή και ακύρωση της ίδιας απόφασης. Η πλευρά Κουφοντίνα αναφέρεται και στο νόμο 4760/2020 χαρακτηρίζοντας τον αντισυνταγματικό, καθώς τίθενται περιορισμοί στις μεταγωγές στις αγροτικές φυλακές για λόγους που δεν σχετίζονται με την λειτουργία τους ή την πειθαρχική κατάσταση του κρατουμένου. Αντίθετα, ως μοναδικό κριτήριο θεωρεί ότι εμφανίζεται η κατηγορία για την οποία βαρύνεται ο έγκλειστος.

Τέλος, ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην 17Ν, επισημαίνει ότι η απόφαση της Γενικής γραμματείς Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι παράνομη, με το σκεπτικό ότι έχει εκδοθεί εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης, ενώ για την έκδοσή της γίνεται επίκληση σε άσχετα έγραφα που δεν αφορού το ζήτημα των  μεταγωγών.

Όπως τονίζεται δε, η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφονίντα στις φυλακές Κορυδαλλού έλαβε χώρα μόνο γραφειοκρατικά, αφού ο ίδιος ποτέ δεν μετέβη ποτέ, για να είναι δυνατή η αιτιολόγηση της μεταγωγής στις φυλακές Δομοκού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημήτρης Κουφοντίνας
SHARE:

24Media Network