Στον “αέρα” το τραπέζι Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς – Ρεβεγιόν μέχρι τις 10 το βράδυ

Στον “αέρα” το τραπέζι Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς – Ρεβεγιόν μέχρι τις 10 το βράδυ

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη πως θα γίνονται οι μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με SMS. Τι θα ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Μία ώρα παραπάνω θα έχουμε στη διάθεση μας για ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, καθώς παρατείνεται μέχρι τις 10 το βράδυ η δυνατότητα μετακινήσεων πάντα με υποβολή SMS στο 13033, ωστόσο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει με ποιον κωδικό θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι για το γιορτινό τραπέζι.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καλέσει τους πολίτες να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με την οικογένεια τους ή το πολύ μία οικογένεια ακόμη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προσδιορίσει τον ανώτατο επιτρεπόμενο αριθμό για συναθροίσεις σε σπίτια στα εννέα άτομα.

Ερωτηθείς όμως σήμερα πως θα γίνει αυτό πρακτικά, με ποιον κωδικό θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι και πως θα ελέγχεται ότι δεν θα γίνουν ρεβεγιόν με περισσότερα από εννέα άτομα, ο κ.Πέτσας επιφυλάχθηκε για ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα και αφού όπως είπε εφαρμοστούν πρώτα τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν. Άφησε έτσι να εννοηθεί ότι ανάλογα με την τήρηση των μέτρων στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και του click away, η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τι θα γίνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Επέστησε μάλιστα την προσοχή όλων στην πιστή τήρηση των μέτρων. Σχολίασε εξάλλου ότι σήμερα ο μήνας έχει 11 και δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η επιδημιολογική κατάσταση μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η απαγόρευση μετακινήσεων μετά τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, καθώς και της αποστολής SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις, δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει. Δηλαδή σε κάθε περίπτωση το ρεβεγιόν θα λήγει στις 10 το βράδυ.

Δεν έχει επίσης ξεκαθαρίσει με ποιον κωδικό θα επιτρέπεται η μετακίνηση σε εκκλησίες τα Χριστούγεννα και τα Φώτα, οπότε και θα τελούνται λειτουργίες με περιορισμένο αριθμό πιστών και συγκεκριμένα μέχρι εννέα στους ιερούς ναούς και μέχρι 25 στις Μητροπόλεις. Ο κ. Πέτσας παράπεμψε για την τήρηση των μέτρων στις οικείες Μητροπόλεις και την Αρχιεπισκοπή, χωρίς διευκρινίσεις για το τι θα γίνει σε περίπτωση υπέρβασης του επιτρεπτού αριθμού πιστών.

Διευκρινίζεται ότι για μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, στο προαναφερθέν πλαίσιο λειτουργίας τους, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2.

Σημειώνεται ακόμη ότι η υποχρεωτική προληπτική καραντίνα για όσους ταξιδεύουν από χώρες του εξωτερικού προς την Ελλάδα και εισέρχονται στη χώρα από 18 Δεκεμβρίου 2020 έως 7 Ιανουαρίου 2021 περιορίζεται, από τις 10 που είχε εξαγγελθεί, στις 3 ημέρες. Αυτό αφορά ιδίως τους Έλληνες του εξωτερικού και φοιτητές που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα για γιορτές με την οικογένεια τους.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα