Στρεπτόκοκκος: Εξετάζονται ακόμη 25 παιδιά από την τάξη του 7χρονου – Αγωνία για τα αποτελέσματα

Στρεπτόκοκκος: Εξετάζονται ακόμη 25 παιδιά από την τάξη του 7χρονου – Αγωνία για τα αποτελέσματα
Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ MotionTeam

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για εξετάσεις βρίσκονται οι στενές επαφές του 7χρονου μαθητή που έχασε τη ζωή του από στρεπτόκοκκο.

Στο μικροσκόπιο των μικροβιολόγων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ βρίσκονται για strep tests περισσότερα από 25 παιδιά, τα οποία αποτελούν τις στενές επαφές του 7χρονου μαθητή, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Με μεγάλη αγωνία αναμένονται εντός της μέρας τα αποτελέσματα. Στην περίπτωση, που βρεθούν θετικά δείγματα, θα εξεταστούν ακόμη περισσότερα παιδιά.

Το πρωί της Δευτέρας (12/6), ο 9χρονος ξάδερφος του 7χρονου αγοριού μεταφέρθηκε με παρόμοια συμπτώματα στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”, με τους γιατρούς να εικάζουν πως πρόκειται επίσης για στρεπτόκοκκο.

Η σημερινή μέρα θα κρίνει, εάν θα ληφθούν κι άλλα μέτρα. Το θέμα θα απασχολήσει σύσκεψη στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).

Υπενθυμίζεται ότι για τον θάνατο του 7χρονου διεξάγεται ήδη εισαγγελική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν ιατρική αμέλεια.

Η έρευνα έχει ανατεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας-Τριανδρίας και μένει να αποδειχθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ή της έκθεσης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο από αμέλεια.

Στην έγγραφη παραγγελία του ο εισαγγελέας ζήτησε να επισυναφθούν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, αλλά και το σύνολο των φακέλων από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύθηκε το παιδί, μαζί με τις καταθέσεις των γονιών του.

Το χρονικό

Σημειώνεται ότι το 7χρονο αγόρι παρουσίασε αρχικά υψηλό πυρετό και διάρροια και οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Νάουσας. Νοσηλεύτηκε για 2 ημέρες, αλλά η κατάσταση του επιδεινώθηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο “Γεννηματάς” στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση της υγείας του όμως επιδεινώθηκε ραγδαία. Το διασωλήνωσαν και το μετέφεραν στο νοσοκομείο “Ιπποκράτειο”, καθώς εκεί βρίσκεται η μοναδική ΜΕΘ Παίδων στη Βόρεια Ελλάδα. Το παιδί μεταφέρθηκε στο “Ιπποκράτειο” το βράδυ της Κυριακής (12/06), περίπου στις 8 μμ. Έπαθε ανακοπή και οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν και έκαναν επί μία και πλέον ώρα καρδιοαναπνευστική, αλλά δυστυχώς το παιδάκι κατέληξε περίπου στις 10 το βράδυ.

Οι γονείς του παιδιού κάνουν λόγο για λάθος διάγνωση από τους γιατρούς, ενώ την ίδια στιγμή διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 7χρονου.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον έκτο θάνατο παιδιού από στρεπτόκοκκο στη χώρα μας το 2023.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα