Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο ανακοίνωσαν οι συνταξιούχοι

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο ανακοίνωσαν οι συνταξιούχοι
Συγκέντρωση συνταξιούχων στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία διαμαρτυρίας προς το Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 13.00 θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό οι συνταξιούχοι, όπως ανακοίνωσαν ολοκληρώνοντας τη σημερινή τους κινητοποίηση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ολοκλήρωσαν το Παναττικό τους συλλαλητήριο οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ – ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων και ΠΕΤΟΜ – ΤΕΕ ζητώντας ραντεβού με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν τα ζητήματα τους.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, όταν η πορεία έφτασε εξω απο το Μέγαρο Μαξίμου, η συντονιστική Επιτροπή έχει πάρει απάντηση στο αίτημα της για ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα και πρόκειται να συναντηθεί μαζι του το ερχόμενο Σάββατο 30 Μαρτίου στις 13:00 το μεσημέρι.

“Επικοινωνήσαμε με το πρωθυπουργικό Μέγαρο και το γραφείο του και μας είπαν να μας δεχτεί ενας υπουργός. Εμείς ζητήσαμε να βρεθούμε με τον πρωθυπουργό όποτε μπορεί. Μας είπαν ότι θα δεχτεί τη Συντονιστική Επιτροπή το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 13:00. Έχουμε πλέον συγκεκριμένο ραντεβού” είπε απευθυνόμενος στους συνταξιούχους ο κ.Κουμπουρης. “Θα τεθούν όλα τα ζητήματα και το δώρο, η φορολογία, η υγεία και η τροπολογία για τη χηρεια που πρέπει να κατατεθεί τωρα. Θα ζητήσουμε επίσης να φύγουν άμεσα οι διατάξεις του νόμου Κατρουγκαλου. Μην τρέχετε στα μεγαλοδικηγορικά γραφεία να πληρώνετε χρήματα σε ανθρώπους που έχουν κάνει περιουσίες μέσα από τα ΜΜΕ. Ό,τι πήραμε οπως η επιστροφή στην υγεία και την επικουρική αλληλεγγύη δεν έγιναν με τα δικαστήρια αλλα με τον αγώνα.”

Νωρίτερα οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις  συγκεντρώθηκαν στις 10:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και μέσω της Σταδίου και της πλατείας Συντάγματος κινήθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα τα αιτήματα τους αφορούν:

– “Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί από όλες τις κυβερνήσεις. Άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

– Άμεσα και μπροστά στο Πάσχα να αποδοθούν τα Δώρα, η 13η και 14η σύνταξη.

– Να αποδοθούν τώρα όλα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως προσφυγές και προαπαιτούμενα.

– Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να οριστεί η κατώτατη σύνταξη στα 600 ευρώ, από τα 360 ευρώ που είναι σήμερα.

– Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, του ΕΚΑΣ και των συντάξεων χηρείας. Απόδοση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης. Άμεση απόδοση των ενημερωτικών.

– Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα