Συνελήφθη ο Ρώσος που έστειλε email για βόμβα στο “Ελ. Βενιζέλος” και 6 νοσοκομεία

Συνελήφθη ο Ρώσος που έστειλε email για βόμβα στο “Ελ. Βενιζέλος” και 6 νοσοκομεία
Eurokinissi

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη ο αποστολέας των απειλητικών email, που έκαναν λόγο για τοποθέτηση βόμβας, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και σε 6 νοσοκομεία. Ο λόγος που κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις.

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, ένας Ρώσος υπήκοος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλησης συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς είχε προβεί στην αποστολή email, με τα οποία απειλούσε για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος” και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής.

Ο συλληφθείς εξετάζεται από την Αντιτρομοκρατική για το παρελθόν του και τα κίνητρά του, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ο λόγος που κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις έχει να κάνει με την υποκίνηση περισσότερο, καθώς προέκυψε πως σε προηγούμενες χρονικές στιγμές είχε κάνει αναρτήσεις στο διαδίκτυο όπου απειλούσε πως θα κάνει τρομοκρατικά χτυπήματα στη χώρα μας εξαιτίας της στάσης που έχει κρατήσει στον Ρώσο-Ουκρανικό πόλεμο και άλλες φορές έγραφε πως θα το έκανε στο όνομα του Ισλάμ. Όπως προέκυψε ο 41χρονος ζούσε στην Θεσσαλονίκη, όπως και οι γονείς του και σύμφωνα με τους ίδιους αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Οι Αρχές θεώρησαν πως έπρεπε να επέμβουν όχι γιατί θεωρούν ότι είναι δικτυωμένος αλλά γιατί ακριβώς λόγω της ψυχολογικής του κατάστασης θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε πέρα από τα προβλήματα που προκαλούσε με τις απειλές του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα