Ταυτοποιούνται πρόσωπα στη νέα λίστα Φαλτσιανί

Ταυτοποιούνται πρόσωπα στη νέα λίστα Φαλτσιανί

Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει σταλεί το Usb με τα νέα στοιχεία που κατέθεσε στην ελληνική Κυβέρνηση ο Εβρέ Φαλτσιανί. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερο στικ

Στην ταυτοποίηση των δύο πρώτων ονομάτων που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα Φαλτσιανί, η οποία παραδόθηκε από το πρώην στέλεχος της HSBC Bank σε κλιμάκιο της ελληνική κυβέρνησης πριν μερικές ημέρες, προχώρησαν οι αρχές.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία έχει αναλάβει να ερευνήσει τα χιλιάδες ονόματα που περιέχει η νέα λίστα, απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, το στικ με τα δεδομένα στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να ξεκινήσει η αποκρυπτογράφηση των αρχείων και η σύγκρισή τους με την αποκαλούμενη "λίστα Λαγκάρντ".

Η ΔΕΕ ήδη έχει ξεκινήσει δειγματοληπτικό έλεγχο και έχει ταυτοποιήσει μεταξύ των λιστών (Φαλτσιανί και Λαγκάρντ) που έχουν στην κατοχή τους οι ελληνικές αρχές, δύο τουλάχιστον κινήσεις λογαριασμών, εντοπίζοντας έτσι τα αντίστοιχα ονόματα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τον Εβρέ Φαλτσιανί, η νέα λίστα αφορά σε περίπου 500.000 κινήσεις λογαριασμών προσώπων που αναφέρονται στη  λίστα Λαγκάρντ και επί της ουσίας αποτελείται από κινήσεις λογαριασμών, που μπορεί να αποκαλύψουν ποιοι κατέθεσαν χρήματα, πότε και που διοχευτεύθηκαν και τέλος ποιοί είναι οι πραγματικοί τροφοδότες των λογαριασμών.

Όσο για την ύπαρξη πολιτικών προσώπων στη νέα λίστα, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν προκύψει προς το παρόν, ενώ δεν αποκλείεται το επόμενο χρονικό διάστημα Έλληνες εισαγγελείς να χρειαστεί να επισκεφθούν τον Εβρέ Φαλτσιανί, προκειμένου να λάβουν συμπληρωματική κατάθεση γύρω από ζητήματα επί της λίστα, που απαιτούν διευκρινήσεις.

Δεύτερο στικ

Την ίδια ώρα, πάντως που η ελληνική Δικαιοσύνη ξεκινά την έρευνα γύρω από την καινούργια λίστα Φαλτσιανί, ιδιαίτερα αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι ένα δεύτερο στικ usb - πιστό αντίγραφο αυτού που βρίσκεται στη ΔΕΕ - έχει επίσης δοθεί στην αντιπροσωπία της ελληνικής Κυβέρνησης από τον Εβρέ Φαλτσιανί και σήμερα βρίσκεται -αδιευκρίνιστο γιατί- στο υπουργείο Οικονομικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λίστα Λαγκάρντ, Τράπεζες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Κλειδωμένη' η νέα λίστα Φαλτσιανί

SHARE:

24Media Network