Τέμπη: Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση – Σε εξέλιξη οι νομικές διαδικασίες

Τέμπη: Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση – Σε εξέλιξη οι νομικές διαδικασίες
Glomex

Ο πανικός που επικράτησε αμέσως μετά τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, αποτυπώνεται σε νέο βίντεο ντοκουμέντο. Σε πλήρη εξέλιξη οι νομικές διαδικασίες για διαλεύκανση της υπόθεσης.

Τη στιγμή που οι “πληγές” του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη παραμένουν ακόμη ανοιχτές, ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τη φονική σύγκρουση, αποτυπώνει την τραγικότητα της κατάστασης που επικρατούσε στο σημείο.

Στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, το σκηνικό που επικρατεί είναι χαοτικό. Επιβάτες που κατάφεραν να διασωθούν, σαστισμένοι τηλεφωνούν στις Αρχές για να ενημερώσουν για τη σύγκρουση, ενώ βρίσκονται μια ανάσα από τις φλόγες που προκάλεσε η έκρηξη.

“Αδειάστε, αδειάστε…”, ακούγεται ένας άνθρωπος στο βάθος, ενώ τα συντρίμμια τυλίγονται στις φλόγες.

Παράλληλα, οι εξελίξεις που αφορούν το νομικό κομμάτι της υπόθεσης, είναι σημαντικές, καθώς μια ημέρα πριν τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας, δρομολογήθηκαν νέες ανακριτικές πράξεις με βάση τα στοιχεία που έχουν προστεθεί στον φάκελο από τη σύλληψη του σταθμάρχη και μετά.

Πιο συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι καθίστανται μετά την απαγγελία των κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες του Σταθμαρχείου Λάρισας για πράξεις και παραλείψεις τους το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Ερευνες στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη INTIME NEWS

Οι κατηγορίες που καλούνται πλέον να αντικρούσουν οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι αφορούν τα ίδια αδικήματα με εκείνα που βαρύνουν και τον 59χρονο προσωρινά κρατούμενο σταθμάρχη και περιλαμβάνουν:

  • Τη διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είναι κακούργημα καθώς από αυτήν προέκυψε θάνατος με ποινές από δέκα χρόνια έως ισόβια καθώς και
  • Τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.

Σημειώνεται πως ο επιθεωρητής του ΟΣΕ είναι αυτός που όρισε τις βάρδιες της επίμαχης νύχτας, αφήνοντας στον κομβικό σταθμό τον χωρίς εμπειρία σταθμάρχη της Λάρισας, ενώ από την πλευρά τους οι δύο σταθμάρχες όφειλαν να είναι παρόντες στο πόστο τους ως τις 11 το βράδυ, πλην όμως έφυγαν νωρίτερα από την λήξη του ωραρίου τους.

Συγκλονίζουν διασώστες που βρέθηκαν στα Τέμπη: “Λυγίσαμε όλοι όταν βγάλαμε ένα καροτσάκι και ένα πορτ μπεμπέ”

Τα όσα αντίκρισαν όταν βρέθηκαν στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη περιγράφουν διασώστες καθώς πλέον έχουν περάσει οκτώ ημέρες από την τραγωδία.

Η Κατερίνα Γιάσλα, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, περιέγραψε στο MEGA τις ώρες εκείνες που εντόπιζαν τους νεκρούς επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

«Φτάσαμε στο σημείο στη 01:00 το βράδυ, το σημείο ήταν σαν βομβαρδισμένο. Ότι χειρότερο έχουμε δει μέχρι τώρα, κάτι παρόμοιο δεν είχα ζήσει» διηγήθηκε.

«Η φωτιά μόλις είχε σβήσει και είχαν ξεκινήσει να βγάζουν τα θύματα. Οι ζωντανοί είχαν φύγει πολύ γρήγορα.» θυμάται ενώ επεσήμανε πως «οι εικόνες είναι σκληρές, δεν περιγράφονται με λόγια».

«Τα περισσότερα θύματα ήταν στα μπροστά βαγόνια, που είχαν τη μεγαλύτερη ζημιά. Τα περισσότερα θύματα ήταν μέσα στο βαγόνι, αλλά και έξω, αφού είχαν εκτοξευτεί από τα παράθυρα. Εμείς βγάλαμε μόνο θύματα, οι ζωντανοί είχαν μεταφερθεί πιο πριν.» συνέχισε.

Όπως εξήγησε, «στη κατάσταση που τους βρήκαμε τους ανθρώπους δεν γνωρίζουμε πως πέθαναν, τα κορμιά που βγάλαμε ήταν καμένα και κάποια διαμελισμένα».

Αναφορικά με τις εικόνες που θα χαραχτούν, όπως είπε, για πάντα στη μνήμη της, σημείωσε: «Είναι τόσο έντονες όλες οι εικόνες… Το πιο έντονο για μένα ήταν τη δεύτερη μέρα κάποια στιγμή που βγάζαμε τα πράγματα των ανθρώπων που υπήρχαν εκεί μέσα. Μαζί με το καροτσάκι και ένα πορτ μπεμπέ από ένα μωρό, εκεί λυγίσαμε όλοι.»

«Είναι λυπηρό εν έτη 2023 να ζούμε τέτοιες καταστάσεις. Και χωρίς να υπάρχει εμπόλεμη ζώνη.» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Τελέστηκε τρισάγιο στο σημείο του δυστυχήματος

Σε βουβό κλίμα τελέστηκε το τρισάγιο στα Τέμπη, στη μνήμη των 57 νεκρών που σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Απαρηγόρητοι συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, συγκλονισμένοι κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν νωρίτερα στον τόπο της τραγωδίας.

Τρισάγιο στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη Eurokinissi

Τρισάγιο στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη Eurokinissi

Λουλούδια, κεράκια, ακόμη και φωτογραφίες των παιδιών, που χάθηκαν τόσο βίαια άφησαν στο σημείο όσοι βρέθηκαν σήμερα εκεί.

Τρισάγιο στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη Eurokinissi

Τρισάγιο στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη Eurokinissi

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα