Τέμπη: Τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία της μοιραίας σύγκρουσης

Τέμπη: Τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία της μοιραίας σύγκρουσης
Από το σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη MotionTeam

Όσα προκύπτουν από τις έρευνες μέχρι στιγμής σχετικά με την εμπορική αμαξοστοιχία και το φορτίο που μετέφερε πριν τη σύγκρουση στα Τέμπη.

Την ώρα που οι έρευνες στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη ολοκληρώνονται, ένα ξεχωριστό κομμάτι τους εστίασε στο φορτίο που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με την επιβατική.

Από τα στοιχεία που από την πρώτη στιγμή έχουν στην κατοχή τους οι αρμόδιες Αρχές δεν προκύπτει πως η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε επικίνδυνα υλικά.

Άλλωστε αυτό ήταν το πρώτο που προσπάθησαν να μάθουν, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να ακολουθηθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των κατοίκων της γύρω περιοχής και για τα σωστικά συνεργεία που επιχειρούσαν στο σημείο.

Αντιθέτως, προκύπτει πως τα δύο πρώτα κοντέινερς μετά την μηχανή, ήταν κενά φορτίου, τα επόμενα μετέφεραν πλάκες σιδήρου που διασκορπίστηκαν από την σύγκρουση στο σημείο και τα τελευταία βαγόνια με κοντέινερς που είναι εντελώς άθικτα, μετέφεραν μπίρες και τρόφιμα.

Ως προς τις περίφημες φιάλες της επιβατικής αμαξοστοιχίας, οι Αρχές διαψεύδουν ότι ήταν φιάλες υγραερίου και ότι ήταν φιάλες πλήρωσης αέρα των φρένων που έχουν όλα τα τρένα και ήταν άθικτες. Βεβαίως μένει οι πραγματογνώμονες να διαπιστώσουν τους λόγους της μεγάλης έκρηξης που προκλήθηκε από την σφοδρότατη πάντα σύγκρουση των δύο τρένων.

Τι συνέβη στα Τέμπη (Video)

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα