Τέσσερις νεκροί σε προσφυγική λέμβο στ' ανοιχτά της Θάσου

Εντοπισμός δεκαεπτά προσφύγων σε δύσβατη βραχώδη περιοχή μεταξύ Κολύμπια και παραλίας Τσαμπίκα στην Ρόδο. Οι μετανάστες έγιναν αντιληπτοί από το πλήρωμα του πλωτού σκάφους "146" του Λιμεναρχείου της Ρόδου όπου και σήμαναν συναγερμό στο Κέντρο Επιχειρήσεων, αλλά δεν ήταν δυνατό να προσεγγίσουν τα βράχια και να παραλάβουν τους πρόσφυγες. Κοντά στην περιοχή βρέθηκε και συνέδραμε στην διάσωση ένας ερασιτέχνης ψαράς από τα Αφάντου, ο Λευτέρης Βενετοκλής, ο οποίος με έναν λιμενικό παραλάμβαναν τους ανθρώπους από τα βράχια και τους οδήγησαν επάνω στο πλωτό του Λιμενικού.
Συνολικά περισυλλέγησαν 17 άτομα εκ των οποίων τα 9 ήταν μικρά παιδιά κάτω των 12 ετών καθώς και ένα βρέφος, οι οποίοι οδηγήθηκαν όλοι με ασφάλεια στο καταφύγιο, λιμανάκι των Κολυμπίων.
(EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ)
Εντοπισμός δεκαεπτά προσφύγων σε δύσβατη βραχώδη περιοχή μεταξύ Κολύμπια και παραλίας Τσαμπίκα στην Ρόδο. Οι μετανάστες έγιναν αντιληπτοί από το πλήρωμα του πλωτού σκάφους "146" του Λιμεναρχείου της Ρόδου όπου και σήμαναν συναγερμό στο Κέντρο Επιχειρήσεων, αλλά δεν ήταν δυνατό να προσεγγίσουν τα βράχια και να παραλάβουν τους πρόσφυγες. Κοντά στην περιοχή βρέθηκε και συνέδραμε στην διάσωση ένας ερασιτέχνης ψαράς από τα Αφάντου, ο Λευτέρης Βενετοκλής, ο οποίος με έναν λιμενικό παραλάμβαναν τους ανθρώπους από τα βράχια και τους οδήγησαν επάνω στο πλωτό του Λιμενικού. Συνολικά περισυλλέγησαν 17 άτομα εκ των οποίων τα 9 ήταν μικρά παιδιά κάτω των 12 ετών καθώς και ένα βρέφος, οι οποίοι οδηγήθηκαν όλοι με ασφάλεια στο καταφύγιο, λιμανάκι των Κολυμπίων. (EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ) EUROKINISSI

Άλλη μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στα νερά του Αιγαίου. Δεκαπέντε επιζώντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καβάλας

Ολονύκτια επιχείρηση για τον εντοπισμό λέμβου πραγματοποίησαν χθες το βράδυ άνδρες του λιμεναρχείου Θάσου. Οι επιβάτες της λέμβου - όλοι αλλοδαποί άνδρες - τηλεφώνησαν το βράδυ της Τρίτης μέσω της γραμμής 112 και δήλωσαν ότι βρίσκονται σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή ΒΔ της Σαμοθράκης και ενώ οι άνεμοι στη θαλάσσια περιοχή έπνεαν με ένταση 5 μποφόρ.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες εντοπισμού τους από ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, δυο πλωτά περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη.

Τα δεκαεννέα άτομα που επέβαιναν στη λέμβο, περισυλλέχθηκαν σήμερα το μεσημέρι στα ανοιχτά μεταξύ Θάσου και Σαμοθράκης από άνδρες του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης. Από τα δεκαεννέα άτομα, τα τέσσερα εντοπίστηκαν νεκρά κι ένα άτομο με υποθερμία, ενώ όλοι οι υπόλοιποι επιζώντες μεταφέρθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

(Πληροφορίες ΑΠΕ, Φωτογραφία Αρχείου)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE: