Τεταμένη η κατάσταση σε Τάε Κβον Ντο και Ελληνικό-Μαροκινός απείλησε να αυτοκτονήσει

Τεταμένη η κατάσταση σε Τάε Κβον Ντο και Ελληνικό-Μαροκινός απείλησε να αυτοκτονήσει

Συνεχείς εντάσεις και επεισόδια μεταξύ μεταναστών στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ενώ έχουν αρχίσει και κάνουν εμφάνιση περιστατικά εκμετάλλευσης, ληστειών και σοβαρών βίαιων επιθέσεων με ομάδες Μαροκινών, που έχουν αναλάβει τα …«ηνία» των καταυλισμών

Ένταση επικράτησε για άλλη μια φορά τόσο στο κλειστό στάδιο του Ταε Κβον Ντο όπου έχουν μεταφερθεί χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες από την Ειδομένη, όσο και στο Ελληνικό.

Πέρα από τις άθλιες και ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσής τους, όσοι έχουν παραμείνει εντός των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, έρχονται αντιμέτωποι και με συμμορίες Μαροκινών που έχουν συσταθεί εντός των καταυλισμών και ληστεύουν και μαχαιρώνουν καθημερινά άλλους μετανάστες… με την Αστυνομία να παρακολουθεί ως θεατής το θέαμα στο Κολοσσαίο…

Τα ξημερώματα, οικονομικοί μετανάστες κατήγγειλαν ότι συμμορία Μαροκινών τους ζητούσαν χρήματα και ρούχα απειλώντας τους, ότι σε άλλη περίπτωση θα τους διώξουν από τον χώρο του Τάε Κβον Ντο.

 Ακριβώς το ίδιο πράγμα έγινε στις εγκαταστάσεις του Χόκεϊ στο Ελληνικό προχθές τα ξημερώματα, όπου ομάδα 30 Μαροκινών που βρίσκονταν μάλιστα υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ, εμπόδισαν άλλους μετανάστες να εισέλθουν στον χώρο εάν δεν τους έδιναν τα χρήματά τους, ενώ όσοι αρνούνταν, τους ξυλοκόπησαν ανηλεώς , τους έγδυσαν από τα ρούχα τους και τους πέταξαν γυμνούς στην παγωνιά και δύο από τα θύματα τα τραυμάτισαν με σπασμένα μπουκάλια σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

ΑΘΗΝΑ-Πρόσφυγες και μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας.(EUROKINISSI) Eurokinissi

 

Ο ένας μάλιστα διεκομίσθη σε Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα… Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η Αστυνομία απλά κοιτάζει … και εξαιρετικά σπάνια παρεμβαίνει, ενώ προχθές σημειώθηκαν άλλοι τρεις τραυματισμοί και στο Τάε Κβον Ντο.

Μεταξύ τους οι μετανάστες συνωστίζονται και μάλιστα στο Τάε Κβον Ντο όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, αντιστοιχεί μία κουβέρτα ανά τρία άτομα, ενώ οι εθνοτικές διαφορές που έχουν μεταξύ τους αποτελούν θρυαλλίδα καθημερινών συγκρούσεων.

Οι ρεπόρτερς του News247 έγιναν μάρτυρες πολλών ανθρώπων που εγκατέλειπαν τις εγκαταστάσεις και προτιμούσαν να κοιμηθούν ακόμα και σε πλατείες, ακόμα και εντελώς εκτεθειμένοι στην παγωνιά για να μην αναγκαστούν να ξυπνήσουν κάποια στιγμή υπό την απειλή ενός σπασμένου μπουκαλιού στον λαιμό τους όπως μας περιέγραψε ένας μετανάστης από το Καμερούν.

Πρόκειται για εικόνες χάους όπου σε καμία περίπτωση δεν φανερώνουν πως κάπου πίσω από αυτόν τον υποτιθέμενο σχεδιασμό υπάρχει έστω και κατά φαντασία η έννοια ενός κράτους!

Εξαιτίας της νέας σημερινής έντασης έγινε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία ένας Μαροκινός απείλησε να βάλει τέλος στην ζωή του με ένα ξυραφάκι, καθώς νόμιζε ότι του είχαν κλέψει ένα εισιτήριο λεωφορείου και το κινητό του τηλέφωνο, τα οποία εντόπισε στην συνέχεια όταν έψαξε καλύτερα τα πράγματά του.

Τα νέα ραντεβού και το «Big Boss» του Πειραιά

Πλέον όσοι έχουν χρήματα επιλέγουν να δοκιμάσουν ξανά την τύχη τους με τους διακινητές και να βρουν άλλους τρόπους να περάσουν τα σύνορα. Τα ραντεβού με τους συνδέσμους των διακινητών γίνονται στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Βικτορίας, στον Άγιο Παντελεήμονα και στην Ομόνοια όπου υπάρχουν πολλά καταστήματα που ανήκουν σε αραβικής καταγωγής άτομα.

Πρόσφυγες από την Λέσβο αποβιβάζονται από το οχηματαγωγό Ελ.Βενιζέλος στο λιμάνι του Πειραιά.Το Ελ.Βενιζέλος ήταν το τελευταίο πλοίο για σήμερα και μετέφερε περίπου 2.000 πρόσφυγες κυρίως από το Αφγανιστάν,την Συρία και το Ιράκ.Οι περισσότεροι επιβιβάστηκαν απευθείας σε πούλμαν,με κατέυθυνση την Ειδομένη,προκειμένου να περάσουν τα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων με προορισμό την κεντρική Ευρώπη.Σήμερα τρία πλοία που έφτασαν από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά,επιβίβασαν συνολικά 4.500 περίπου μετανάστες,Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

 

Όσοι έχουν 3.000 ευρώ, παραπέμπονται από τους συνδέσμους στο «Big Boss», όπως τον αποκαλούν, του Πειραιά, ο οποίος του παραλαμβάνει με πούλμαν έξω από το λιμάνι και ετοιμάζει την έξοδό τους μέσω Ηγουμενίτσας ή Πάτρας για Ιταλία. Όσοι έχουν λιγότερα χρήματα επιλέγουν να βρουν τρόπο να περάσουν τα χερσαία σύνορα στην Αλβανία, ενώ ορισμένοι επιστρέφουν μετά από υποδείξεις των διακινητών τους στην Αλεξανδρούπολη όπου εκεί θα ενημερωθούν από τους διακινητές για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Υπήρξαμε μάρτυρες περιπτώσεων, όπου μετανάστες είχαν προσπαθήσει να περάσουν τα σύνορα με διάφορους τρόπους έως και έξι ή επτά φορές και δεν τα κατάφεραν, μέχρι που εξαντλήθηκαν τα χρήματά τους και τώρα αναζητούν τρόπους να δοκιμάσουν πάλι. Αυτό όμως θα προκαλέσει νέα προβλήματα και κινδύνους για την υπόλοιπη κοινωνία αφού ο μόνος τρόπος να συγκεντρωθούν πάλι και μάλιστα άμεσα τόσα χρήματα είναι οι ληστείες και οι κλοπές…

Το χειρότερο συμπέρασμα απ’ όλα όμως, είναι ότι στην Ελλάδα εγκλωβίζονται καθημερινά χιλιάδες ανθρώπων οι οποίοι απλά περιφέρονται από άκρη σε άκρη και η Ευρώπη έχει αφήσει και έχει επιλέξει την Ελλάδα ως τον χώρο απόθεσης όλων αυτών των ψυχών. Επιλέγουν για τις χώρες τους μόνο τους Σύρους πρόσφυγες που στην πλειονότητά τους ταξιδεύουν με τις οικογένειές τους και έχουν αφήσει στην χώρα μας ό,τι εκείνοι απορρίπτουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δική μας χώρα… και παρά τα όσα συμβαίνουν, η Πολιτεία μοιάζει να απλά να ακολουθεί τις εξελίξεις… που με μαθηματική ακρίβεια θα μας θέσουν και εκτός ζώνης Σένγκεν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα