Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία καλλιτεχνών για την υποβάθμιση του πτυχίου τους

Πορεία διαμαρτυρίας καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη
Πορεία διαμαρτυρίας καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη THESSTODAY

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης οι καλλιτέχνες οι οποίοι αντιτίθενται στην έκδοση του προεδρικού διατάγματος με την οποία τα πτυχία των αποφοίτων δραματικών σχολών, εξισώνονται με τα απολυτήρια Λυκείου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με την συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών οι οποίοι αντιτίθενται στην έκδοση του προεδρικού διατάγματος 85/2022, με την οποία τα πτυχία των αποφοίτων δραματικών σχολών, εξισώνονται με τα απολυτήρια Λυκείου.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και συμμετέχουν μεταξύ άλλων μέλη του Συντονιστικού Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, σπουδαστές του ΚΘΒΕ, μαθητές καλλιτεχνικών σχολών και καθηγητές, όπως και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

ADVERTISING

Μεταξύ άλλων, ακούγονται συνθήματα που αναφέρονται στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, φωνάζοντας «τόσο βουτηγμένοι στη διαπλοκή, νομίζουν πως ξεχάσαμε τον παιδοβιαστή», όπως και κατά της αστυνομίας και της κυβέρνησης.

Πορεία διαμαρτυρίας καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη
Πορεία διαμαρτυρίας καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη THESSTODAY

«Να αποσυρθεί άμεσα το διάταγμα και να ξεκινήσει επιτέλους μια δημόσια διαβούλευση για την όποια η ανυπαρξία ως τώρα και για το θέμα του μητρώου καλλιτεχνών και για το διάταγμα φέρει προσωπική ευθύνη ο κ. Γιατρομανωλάκης» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, Δημήτρης Ζερβουδάκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη, Καλλιτέχνες
SHARE:

24Media Network