Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μετά τη λήξη της φοιτητικής πορείας

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μετά τη λήξη της φοιτητικής πορείας
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη youtube

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, μετά τη λήξη της φοιτητικής πορείας. Μολότοφ, πέτρες, ξύλα και χημικά. Σε προσαγωγές προχώρησαν οι αρχές.

Ένταση σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τη λήξη της φοιτητικής πορείας την Πέμπτη (11/02). Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 μπροστά από την Καμάρα όταν άτομα που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, άρχισαν να πετούν προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων πέτρες, μπουκάλια και ξύλα.

Η Αστυνομία με ρίψη χημικών τους απώθησε και τα επεισόδια μεταφέρθηκαν προς το κέντρο της πόλης, στην Εγνατία και στην περιοχή του Βαρδάρη η ομάδα διασκορπίστηκε τελικά σε στενά.

Αστυνομικοί με μοτοσικλέτες αναζητούν τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια και ήδη έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Την 17.30 ώρα σήμερα (Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021), πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου (7.500) ατόμων στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς (Άγαλμα Βενιζέλου) και ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση.

Από εκείνο το σημείο, ομάδα (1.000) περίπου ατόμων μετακινήθηκαν προς το μνημείο Καμάρας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη άλλη συγκέντρωση.

Στη συνέχεια απέκλεισαν την οδό Εγνατία με κάδους απορριμμάτων και επιτέθηκαν αναίτια και απρόκλητα με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και κρότου – λάμψης και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 24 άτομα, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Ακολουθεί σε παράρτημα κατάλογος με τα Σωματεία, Συλλόγους και Οργανώσεις που είχαν απευθύνει δημόσιο κάλεσμα για συμμετοχή στη συνάθροιση.

Παράρτημα

1. Φοιτητικοί Σύλλογοι

2. Άτομα ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα