Θεσσαλονίκη: Νέο graffiti για τα γενέθλιά του 19χρονου Άλκη δίπλα από το σημείο της δολοφονίας του

Graffiti για τον Άλκη Καμπανό
Graffiti για τον Άλκη Καμπανό GR TIMES

Οι καλλιτέχνες Θανάσης Ευαγγελόπουλος και Γιάννης Μπουζούκης δημιούργησαν ένα ακόμη επιβλητικό γκράφιτι στη μνήμη του Άλκη Καμπανού, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε.

Σε χώρο μνήμης αποκλειστικά αφιερωμένο στον Άλκη Καμπανό, έχουν μετατρέψει οι δύο καλλιτέχνες, Θανάσης Ευαγγελόπουλος και Γιάννης Μπουζούκης, ολόκληρη την περιοχή γύρω από το σημείο όπου τα μεσάνυχτα της 1/2 ο 19χρονος άφηνε δολοφονημένος την τελευταία του πνοή στη Θεσσαλονίκη.

Χθες, ανήμερα των γενεθλίων του, το ίδιο καλλιτεχνικό δίδυμο, φιλοτέχνησε ένα ακόμη graffiti αυτή τη φορά στη συμβολή των οδών Γαζή και Πλαστήρα, πάνω στη βιτρίνα ενός ξενοίκιαστου καταστήματος και με διαφορετική τεχνική από αυτή που ακολουθήθηκε στην προσωπογραφία που κοσμεί το εξωτερικό τοιχίο του σχολικού συγκροτήματος που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σημείο της δολοφονίας.

ADVERTISING
Graffiti για τον Άλκη Καμπανό
Graffiti για τον Άλκη Καμπανό GR TIMES

Το νέο graffiti που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από αυτό που ολοκληρώθηκε την περασμένο εβδομάδα, στο κέντρο του απεικονίζει τον Άλκη χαμογελαστό και τη φράση ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ. Στο φόντο έχει σχεδιαστεί συμβολικά ένας καταγάλανος ουρανός με σύννεφα, σημείο από όπου βρίσκεται πλέον ο αδικοχαμένος νεαρός, σύμφωνα με το GRTIMES.

Στη συγκεκριμένη δημιουργία όπως εξήγησε και ο Θανάσης Ευαγγελόπουλος στο GRTimes, ακολουθήθηκε διαφορετική τεχνική και συγκεκριμένα αυτή του στένσιλ. «Θέλαμε να κάνουμε κάτι ακόμα εκεί στη βιτρίνα, γιατί η εικόνα που παρουσίαζε το σημείο σε σχέση με όλο το υπόλοιπο κομμάτι, δεν ήταν καλή. Παράλληλα χθες, ο Άλκης είχε και τα γενέθλιά του, οπότε το γεγονός συνδυάστηκε».

Graffiti για τον Άλκη Καμπανό
Graffiti για τον Άλκη Καμπανό GR TIMES

Ο χρόνος που χρειάστηκε για την ολοκλήρωσή του, ήταν δύο περίπου ώρες, ενώ σχετικά με το αν οι δύο καλλιτέχνες, σχεδιάσουν κάτι ακόμη στο συγκεκριμένο σημείο, ο Θ. Ευαγγελόπουλος ανέφερε πως ίσως ετοιμαστεί κάτι σύντομα όχι όμως στον ίδιο χώρο αλλά σε σημείο που θα αποτελέσει έκπληξη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη, Δολοφονία Άλκη
SHARE:

24Media Network