Θεσσαλονίκη: Παιδιά βάζουν χρώμα στον κορονοϊό

Θεσσαλονίκη: Παιδιά βάζουν χρώμα στον κορονοϊό
Θεσσαλονίκη: Παιδιά βάζουν χρώμα στον κορονοϊό ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παιδιά στη Θεσσαλονίκη εμπνέονται από την κατάσταση καραντίνας λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού και δημιουργούν ζωγραφιές.

«Μια ηλιόλουστη μέρα στο πάρκο, όπου όλα τα παιδιά παίζουν ανέμελα, κάνει την εμφάνισή του ο κορονοϊός. Έχει τη μορφή αγοριού, γιατί αυτός που τον φαντάστηκε, προφανώς, παρασύρθηκε από το “(υ)ιός”. Τότε, τα παιδιά αρχίζουν να λιγοστεύουν. Μένουν μόνο δύο. Το ένα φοράει μάσκα και το άλλο βήχει. “Μένουμε Σπίτι” για να προφυλάξουμε την υγεία μας και όσους αγαπάμε». 

Η 11χρονη Ειρήνη και η 7χρονη αδελφή της Χαρά, από την Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, έπιασαν μολύβι, χαρτί και χρώματα πολλά και «κατέθεσαν» όλη τη φαντασία τους σε ένα σύντομο, εικονογραφημένο παραμύθι για τον κορονοϊό και όλη αυτή την κατάσταση που οι ίδιες, η οικογένεια, οι φίλοι τους και όλος ο πλανήτης βιώνει τον τελευταίο καιρό.

Από την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία, τα δυο κορίτσια κλήθηκαν να προσαρμοστούν στη νέα καθημερινότητα του αυτοπεριορισμούς στο σπίτι και βρήκαν έτσι την ευκαιρία να «ξεδιπλώσουν» το καλλιτεχνικό τους ταλέντο. Οι μπογιές των κοριτσιών «μίλησαν», τα χρώματα αποτύπωσαν τις παιδικές σκέψεις και ο «κακός κορονοϊός», έμεινε έξω από το σπίτι. Η ιδέα της δημιουργίας του παραμυθιού ήταν των ίδιων των κοριτσιών, που εμπνεύστηκαν από τη διαφήμιση του ΕΟΔΥ στην τηλεόραση και αποφάσισαν να φτιάξουν μια δική τους… διαφήμιση, την οποία έστειλαν σε φίλους, συμμαθητές και συγγενείς.

Θεσσαλονίκη: Παιδιά βάζουν χρώμα στον κορονοϊό ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πανό στο μπαλκόνι από αδελφάκια στην Πυλαία

Ουράνιο τόξο, πεταλούδες κι ένα χαρούμενο σπιτικό αποτυπώνει το πανό με το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι», που έφτιαξαν η 11χρονη Νεφέλη και ο 7χρονος αδερφός της Νικόλας, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Στο πανό αυτό δεν κατέγραψαν τα αιτήματά τους, ούτε πρόκειται για κάποια διαμαρτυρία. Αποτύπωσαν σε ένα σεντόνι την έκκληση να μείνουμε όλοι στο σπίτι μας, στέλνοντας το μήνυμα στους διερχόμενους. Το πολύχρωμο πανό «τραβά» τα βλέμματα, καθώς η διάστασή του είναι 1.10Χ1.00 μέτρο. Οι δυο μικροί δημιουργοί έδιναν επί τρεις μέρες «μάχη» με τα πινέλα, προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Θεσσαλονίκη: Παιδιά βάζουν χρώμα στον κορονοϊό ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα