Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την πτώση οροφής σε σχολείο

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την πτώση οροφής σε σχολείο
Πτώση οροφής σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης INTIME

Εισαγγελέας παρενέβη για την πτώση ψευδοροφής στο σχολείο της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, ώστε να αποδοθούν ευθύνες.

Εισαγγελική παρέμβαση πρόκειται να διενεργηθεί για την πτώση οροφής σε δημοτικό σχολείο της Πυλαίας Θεσσαλονίκης το πρωί της Πέμπτης (04/11), την ώρα που μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν μαθητές.

Συγκεκριμένα, για το περιστατικό παρενέβη η Εισαγγελέας ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτα Γκίκα, η οποία προανήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί τι αδικήματα έχουν τελεστεί, να γίνει αυτοψία και πραγματογνωμοσύνη και να καταθέσουν οι μάρτυρες ενόρκως και οι κατασκευαστές, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν ανωμοτί.

Το απίστευτο περιστατικό έγινε στο τμήμα της έκτης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας. Τα παιδιά είχαν προλάβει ευτυχώς να βγουν από την αίθουσα, ελάχιστα λεπτά πριν από την κατάρρευση της οροφής. Η παρατηρητικότητα και τα γρήγορα αντανακλαστικά της δασκάλας έσωσαν τα παιδιά.

«Μπήκαμε, περιμέναμε κάποια λεπτά για να κάνουμε προσευχή. Όταν κάναμε προσευχή η κυρία σαν να τρόμαξε γιατί είδε τις ρωγμές πάνω στο ταβάνι. Άρχισε να ανησυχεί και μας είπε “παιδιά υπάρχουν ρωγμές πάνω στο ταβάνι, καλύτερα να βγούμε έξω”. Μας έβγαλε έξω σε σειρές και μετά από λίγη ώρα μας είπαν πως το ταβάνι άρχισε να πέφτει. Και όταν αρχίσαμε να φεύγουμε ακούσαμε ένα μπαμ», περιέγραψε ο μικρός Βασίλης, μαθητής και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, μιλώντας στο Thesstoday.gr.

Το NEWS 24/7 επικοινώνησε με το δήμαρχο ο οποίος μας είπε τα εξής: «Πρόκειται για μία μεγάλη κακοτεχνία της γιψοσανίδας που είχε μπει στις αίθουσες του πάνω ορόφου για λόγους μόνωσης. Ιδιωτική ήταν η μελέτη από τον ιδιώτη ιδιοκτήτη του κτιρίου. Δώσαμε εντολή να ξηλωθούν τα πάντα. Για το επόμενο πενθήμερο το σχολείο θα είναι κλειστό και τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση, έχουμε ήδη μιλήσει με το Υπουργείο Παιδείας».

Σημειώνεται ότι το κτίριο ενοικιάζεται από το Δήμο της Πυλαίας από ιδιώτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα