Θεσσαλονίκη: Ποινές φυλάκισης για διαμαρτυρία σε θεατρική παράσταση

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία.
Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία. MOTIONTEAM

Από 4 έως 6 μηνες φυλακή  - με αναστολή – καταδικάστηκαν δύο άτομα που συμμετείχαν σε επεισοδιακή διαμαρτυρία έξω από θέατρο για την παράσταση “Η Ώρα του Διαβόλου”.

Ποινές φυλάκισης 4 και 6 μηνών -με αναστολή- επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε δύο νεαρούς άνδρες που κατηγορούνταν για συμμετοχή σε επεισοδιακή διαμαρτυρία διαδηλωτών, τον Οκτώβριο του 2017, έξω από το θέατρο "Αριστοτέλειον".

Επρόκειτο για διαμαρτυρία ενάντια στην θεατρική παράσταση "η Ώρα του Διαβόλου", το περιεχόμενο της οποίας χαρακτηρίστηκε από τους διαδηλωτές ως "βλάσφημο".

ADVERTISING

Περίπου 50 άτομα που στην πλειοψηφία τους δήλωσαν ότι είναι μέλη της οργάνωσης «Ιερός Λόχος», έδωσαν ραντεβού έξω από το θέατρο, απέναντι από το Λευκό Πύργο και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της παράστασης και υπέρ του έθνους και της Ορθοδοξίας.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους για αντίσταση ενώ τους αθώωσε για μία σειρά από άλλες πράξεις, όπως διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες σωματικές βλάβες.

Οι ίδιοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις πράξεις. Για την ίδια υπόθεση ήταν κατηγορούμενος και τρίτος άνδρας που κρίθηκε αθώος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη, Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network