Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για περισσότερα από 4500 λαθραία πακέτα τσιγάρων

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, πολυμελής εγκληματική οργάνωση η οποία εισήγαγε από αραβικές χώρες εκατομμύρια πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία διακινούσε και εμπορευόταν στην Ελληνική Επικράτεια και μέρος αυτών εξήγαγε σε Βαλκανικές χώρες. Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν την 31-1-2016, είκοσι επτά (27) άτομα, ηλικίας 24 έως 60 ετών, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα τριάντα τέσσερα (34) μέλη της οργάνωσης. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση άλλων διακοσίων σαράντα ενός (241) μελών. Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και παράβαση του Νόμου για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. 
(EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ)
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, πολυμελής εγκληματική οργάνωση η οποία εισήγαγε από αραβικές χώρες εκατομμύρια πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία διακινούσε και εμπορευόταν στην Ελληνική Επικράτεια και μέρος αυτών εξήγαγε σε Βαλκανικές χώρες. Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν την 31-1-2016, είκοσι επτά (27) άτομα, ηλικίας 24 έως 60 ετών, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα τριάντα τέσσερα (34) μέλη της οργάνωσης. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση άλλων διακοσίων σαράντα ενός (241) μελών. Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και παράβαση του Νόμου για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. (EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) EUROKINISSI

Αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων ανδρών για παραβάση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν χθες στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ενώ σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά συνέλαβαν χθες το πρωί στην περιοχή αρμοδιότητας τους, έναν 56χρονο, διότι στην κατοχή του αλλά και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.160 πακέτα τσιγάρα και 143 συσκευασίες καπνού, που στο σύνολό τους δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.  Επιπλέον κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.050 ευρώ.

Το ίδιο πρωί, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, στο κέντρο της πόλης, δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 24 και 27 ετών, οι οποίοι κατελήφθησαν να κατέχουν από κοινού 80 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 10 συσκευασίες καπνού.

Ακόμη, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, χθες το μεσημέρι, στο κέντρο της πόλης, ένας 30χρονος αλλοδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 πακέτα τσιγάρα και (5) συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Επίσης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 1.253 πακέτα τσιγάρα 97 συσκευασίας καπνού που δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία: eurokinissi(ΑΡΧΕΙΟΥ)

SHARE: