Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ για τον πυροβολισμό στον 16χρονο

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ για τον πυροβολισμό στον 16χρονο
Eurokinissi

Στη σύλληψη του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν οι αρχές. Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Συνελήφθη ο αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο που οδηγούσε φορτηγάκι τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/12) στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ που χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο για να ακινητοποιήσει το όχημα.

Κατά πληροφορίες, από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε η εμπλοκή του δικυκλιστή αστυνομικού στο αιματηρό περιστατικό και με εισαγγελική εντολή κρατείται, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Μοναστηριού, τα ξημερώματα της Δευτέρας και αφού έβαλε καύσιμα αξίας 20 ευρώ, έφυγε δίχως να πληρώσει.

Ακολούθησε καταδίωξη με περιπολικό της Άμεσης Δράσης και δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι εντόπισαν το όχημα και ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα ο 16χρονος να τραυματιστεί από πυροβολισμό αστυνομικού στο κεφάλι.

Ο 16χρονος Ρομ, πατέρας ενός παιδιού 1,5 χρονών υποβλήθηκε σε χειρουργείο όπου του αφαίρεσαν μία σφαίρα από το κεφάλι. Έκτοτε νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, σε σοβαρή κατάσταση, μετά την πολύωρη επέμβαση.

Τι συμβαίνει με την ομάδα ΔΙΑΣ;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα