Θεσσαλονίκη: Τι σχεδίαζαν οι κουκουλοφόροι που πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα – Τα ευρήματα των αρχών

Θεσσαλονίκη: Τι σχεδίαζαν οι κουκουλοφόροι που πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα – Τα ευρήματα των αρχών

Κινηματογραφική καταδίωξη μπροστά στις κάμερες δύο υπόπτων για φωτιά στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτες πληροφορίες για το τι σκόπευαν να κάνουν.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η καταδίωξη δύο υπόπτων για φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (08/05) σε κατάστημα με ηλεκτρονικές συσκευές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι ύποπτοι φέρονται να διέρρηξαν και να έβαλαν φωτιά σε κατάστημα με είδη πληροφορικής και κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Βενιζέλου και πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα, πετούσαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που είχαν σπεύσει στο σημείο, ενώ τους ζητούσαν να απομακρυνθούν από το σημείο για να κατέβουν, όπως αναφέρει το GRTIMES.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε στο πίσω μέρος του καταστήματος πληροφορικής περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα, χωρίς να είναι αυτός ωστόσο- σύμφωνα με τα μέχρι τώρα σενάρια- ο βασικός στόχος των δραστών, αλλά ένα κατάστημα μεγάλης εμπορικής αλυσίδας με ηλεκτρικά είδη το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Μηνά και Βενιζέλου, δίπλα ακριβώς από το Εβραϊκό Μουσείο που βρίσκεται εντός του τετραγώνου, το οποίο εν τέλει δεν κινδύνεψε.

Στο πλαίσιο αυτό να σημειωθεί, ότι οι αστυνομικοί κατά την έρευνά τους, εντόπισαν και κατάσχεσαν ένα δοχείο με σπρέι το οποίο στη βάση του έσερνε δύο καλώδια.

Παραδόθηκε στις φλόγες το ένα κατάστημα, φθορές σε άλλα δύο

Από την πυρκαγιά κάηκε ολοσχερώς το κατάστημα με τα είδη πληροφορικής και κινητής τηλεφωνίας, σοβαρές φθορές προκλήθηκαν και στο διπλανό κατάστημα επίσης με κινητά τηλέφωνα franchise μεγάλης εταιρείας κινητών στην Ελλάδα, ενώ μικροφθορές (έντονος καπνός και νερά) φέρει κι ένα ακόμη κατάστημα με είδη χαντρών και κοσμημάτων.

Εμβρόντητος έφτασε στο κατάστημα ένας εκ των ιδιοκτητών του καταστήματος, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει τι ακριβώς έχει συμβεί, ενώ μετά από ειδοποίηση της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, περίπου στις 8.00 έφτασε και η ιδιοκτήτρια του καταστήματος με τις χάντρες, η οποία αντικρίζοντας την εικόνα, έβαλε αμέσως τα κλάματα και ζητούσε πληροφορίες για το τι συνέβη.

grtimes

Είναι χαρακτηριστικό, πως η πυροσβεστική στην προσπάθειά της να εισέλθει στα μαγαζιά προκειμένου να κατασβεστεί η φωτιά, έκανε τρίγωνα εισόδου με αλυσοπρίονο στα ρολά των δύο καταστημάτων με τα κινητά τηλέφωνα.

Την ίδια ώρα περίοικοι που ζουν σε κοντινά μέρη στο κέντρο της πόλης, αντικρίζοντας το τι ακριβώς έχει συμβεί, έκαναν λόγο για μία κατάσταση γνώριμη για τα μαγαζιά της περιοχής τα οποία συχνά πυκνά γίνονται στόχος διαρρηκτών.

Οι έρευνες της αστυνομίας σχετικά με το πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα και το πως προκλήθηκε η μεγάλη φωτιά, συνεχίζεται.

Δείτε βίντεο με την live καταδίωξη:

Κάμερα της ΕΡΤ3 μαζί με την ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού, Λία Χριστάρα, βρίσκονταν στο σημείο και παρακολουθούσαν την καταδίωξη που ήταν σε εξέλιξη, μεταδίδοντας live.

Οι αστυνομικοί ανέβηκαν στην ταράτσα, προσπάθησαν να τους συλλάβουν, ωστόσο, οι ύποπτοι διέφυγαν. Στη συνέχεια, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν στο έδαφος τον έναν εκ των δύο, με τη σύλληψή να καταγράφεται on camera.

Ο δεύτερος είχε ταμπουρωθεί μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά και, έπειτα από διαπραγματεύσεις, παραδόθηκε και συνελήφθη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ελέγχεται κατά πόσο συνδέονται τα δύο περιστατικά, καθώς οι νεαροί έγιναν αντιληπτοί όταν μετέβησαν στο σημείο οι αρχές. Ο πρώτος νεαρός που συνελήφθη φώναξε στους αστυνομικούς ότι δεν έχει σχέση και πως ήταν εκεί για να κάνουν ένα γκράφιτι.

Η σύλληψη του ενός υπόπτου:

Η παράδοση του δεύτερου:

Η φωτιά κατασβέσθηκε χάρη στη μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και τις επιχειρήσεις των πυροσβεστών, οι οποίοι χρειάστηκε να τρυπήσουν τα στόρια για να μπουν και σε παρακείμενα καταστήματα, ώστε να προλάβουν τη φωτιά προτού επεκταθεί. Το κατάστημα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα