Θεσσαλονίκη: Το εντυπωσιακό γκράφιτι στη μνήμη του Άλκη Καμπανού

Θεσσαλονίκη: Το εντυπωσιακό γκράφιτι στη μνήμη του Άλκη Καμπανού
Γκράφιτι στη μνήμη του Άλκη Καμπανού eurokinissi

Οι καλλιτέχνες Γιάννης Μπουζούκης και Θανάσης Ευαγγελόπουλος δημιούργησαν ένα επιβλητικό γκράφιτι στη μνήμη του Άλκη Καμπανού, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε.

Μορφή πήρε σήμερα το τεράστιο γκράφιτι για τον αδικοχαμένο 19ρονο Άλκη Καμπανό, ο οποίος έχασε την ζωή του μετά την άγρια οπαδική επίθεση που δέχθηκε από χούλιγκανς, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου.

Στον τόπο του στυγερού εγκλήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο, δημιουργήθηκε ένα τεράστιο γκράφιτι στη μνήμη του, που απεικονίζει το χαμογελαστό του πρόσωπο, γράφοντας επάνω με μεγάλα γράμματα το ονοματεπώνυμό του.

thesstoday.gr

Οι φίλου του Άλκη, όπως αναφέρει το thesstoday.gr ζήτησαν από τους καλλιτέχνες Γιάννη Μπουζούκη και Θανάση Ευαγγελόπουλο, να δημιουργήσουν το μεγάλο αυτό έργο. Στον τοίχο του σχολικού συγκροτήματος στην πρώην πια οδό Γαζή, νυν Αλκιβιάδη Καμπανού, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα σκαλιά όπου ο 19χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, φιγουράρει το εμβληματικό πρόσωπο του, με το εκφραστικό χαμόγελο και τα μεγάλα αθώα μάτια του.

thesstoday.gr

Το πρόσωπο του Αλκιβιάδη είναι στα χρώματα του κίτρινου και του κόκκινου, ενώ δεξιά και αριστερά του έχουν ζωγραφιστεί δύο μεγάλοι πάπυροι, όπου σε αυτόν στα αριστερά αναγράφεται «Άλκη Ζεις» ενώ σε αυτόν στην δεξιά πλευρά, «1.2.2022», η ημέρα της δολοφονίας του.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο πριν το ματς με τον ΠΑΣ θα γίνει η μετονομασία της θύρας των επισήμων σε θύρα “Άλκης Καμπανός” στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα