Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις στα επεισόδια μετά την πορεία – Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις στα επεισόδια μετά την πορεία – Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός
Πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για τα πρωινά επεισόδια ΙΝΤΙΜΕ

Εννέα προσαγωγές, εκ των οποίων οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ΑΠΘ μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας για όσα συνέβησαν το πρωί.

Εκτονώθηκε η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου το βράδυ της Πέμπτης (26/05) σημειώθηκαν επεισόδια μετά τη λήξη της μαζικής πορείας που πραγματοποίησαν φοιτητές και ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία αστυνομικών στα Πανεπιστήμια.

Από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι έγιναν εννέα προσαγωγές, από τις οποίες οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για τα πρωινά επεισόδια ΙΝΤΙΜΕ

Τα επεισόδια μετά το τέλος της πορείας

Επεισόδια ξέσπασαν μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη φοιτητικοί σύλλογοι και άτομα του αναρχικού χώρου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα περιστατικά αστυνομικής βίας εντός του ΑΠΘ το μεσημέρι της Πέμπτης (26/05) και εν γένει την παρουσία ΜΑΤ εντός του campus.

Σύμφωνα με το Voria.gr, όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών επέστρεψε στο ΑΠΘ, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους επιτέθηκαν μπροστά στη Γεωπονική Σχολή με δεκάδες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσαν την περιοχή εντός του campus. Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ρίψη δακρυγόνων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αργότερα η ένταση και τα επεισόδια μεταφέρθηκαν εκτός του πανεπιστημιακού campus.

Ομάδες κουκουλοφόρων κινήθηκαν προς την Εγνατία οδό και τα γύρω στενά της πλατείας Καμάρας, όπου ακολούθησαν νέες ρίψεις μολότοφ και πετρών προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απάντησαν εκ νέου με βομβίδες κρότου λάμψης και χημικών.

Στο σημείο βρέθηκαν και πυροσβεστικές δυνάμεις για να σβήσουν φωτιές που προκλήθηκαν σε κάδους απορριμμάτων, ενώ η κυκλοφορία στην Εγνατία είχε διακοπεί προσωρινά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα