Το 'στιγμιαίο' λάθος του Πασχάλη και η καταδίκη της συζύγου του

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΙΚΗΣ ΣΕΓΔΙΤΣΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ( ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ)  ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ(Δ)ΚΑΙ Η  ΑΛΙΚΗ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ(Δ) (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΙΚΗΣ ΣΕΓΔΙΤΣΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ( ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ) ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ(Δ)ΚΑΙ Η ΑΛΙΚΗ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ(Δ) (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών επιβλήθηκε στην Αλίκη Αρβανιτίδη για συκοφαντική δυσφήμιση. Τι κατέθεσε στο δικαστήριο η Ουρανία Τουτουντζή, η γυναίκα που έφερε στον κόσμο το τρίτο παιδί του Πασχάλη

Ακόμα μία καμπάνα έριξε η ελληνική Δικαιοσύνη στην "άφαντη" Αλίκη Αρβανιτίδη, κατά κόσμον σύζυγο Πάσχαλη, καταδικάζοντάς την σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή, για σκέλος της πολύκροτης υπόθεσης του ...στιγμιαίου λάθους, όπως άλλωστε ο τραγουδιστής έχει χαρακτηρίσει τη σύλληψη του τρίτου του παιδιού. Στο δικαστήριο βρέθηκε η μητέρα Ουρανία Τουτουντζή, η οποία υπήρξε καταπέλτης κατά του ζεύγους.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το ΝEWS 247, η Αλίκη Αρβανιτίδη κλήθηκε να καθίσει στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αντιμέτωπη με τα αδικήματα της δυσφήμισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ' εξακολούθηση.

ADVERTISING

Ωστόσο ούτε η κατηγορούμενη, ούτε και κάποιος συνήγορος υπεράσπισης, εμφανίστηκαν στο δικαστήριο. Η καταδίκη ήρθε ομόφωνα, έχοντας προηγηθεί και η εισαγγελική εισήγηση η οποία ήταν επίσης υπέρ της ενοχής της.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 11 χρόνια όταν το τεστ πατρότητας έδειξε πως πατέρας του παιδιού δεν ήταν άλλος από τον Πασχάλη. Το ζευγάρι αντί να το αποδεχτεί, ξεκίνησε έναν αγώνα κατά την Ουρανίας Τουτουντζή, κάνοντας δηλώσεις και αμφισβητώντας ευθέως τα αποτελέσματα του γενετιστή, Κωνσταντίνου Πάγκαλου, που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση.

"Αν μου είχε πει συγγνώμη, θα είχε τελειώσει η ιστορία"

"Με παρουσίασε ως ένα άτομο που παρανομεί και κάνει νοθείες, με συκοφάντησε, ενώ λίγο καιρό νωρίτερα, όταν είχαν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα του τεστ DNA, ο σύζυγός της δήλωσε ότι είναι πατέρας, ότι δεν το είπε εξ αρχής γιατί φοβήθηκε. Μετά βέβαια το πήρε πίσω. Είχαμε μία μεγάλη δικαστική περιπέτεια" κατέθεσε η Ουρανία Τουτουτζή, η οποία δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη, διεκδικώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη. Όπως είπε, παρ' ότι είχε γίνει πραγματογνωμοσύνη με δικαστική εντολή καταλήγοντας ότι το παιδί το είχε αποκτήσει με τον Πασχάλη, η Αλίκη Αρβανιτίδη βγήκε σε τηλεοπτικές εκπομπές και ισχυρίστηκε ότι το τεστ έγινε με αδιαφανείς διαδικασίες και πως υπήρξε χρηματισμός του γενετιστή.

Μάρτυρας: Το μόνο που είχα κάνει είναι να δώσω τη νόμιμη αμοιβή. Εκείνη είναι δικηγόρος, αποκλείεται να μην ήξερε ότι αυτή είναι η συνήθης διαδικασία. Εξαπάτησε το κοινό εσκεμμένα.

Πρόεδρος: Εσείς πληρώσατε τον γενετιστή;

Μάρτυρας: Η αμοιβή του είναι νόμιμη και είχα λάβει και απόδειξη. Η κατηγορούμενη παρ' όλο που το ήξερε, συνέχισε να λέει το αντίθετο.

Πρόεδρος: Σας ζήτησε συγγνώμη ποτέ; Το λέω γιατί δεν είναι και το καλύτερο πράγμα για έναν δικηγόρο να βαρύνεται με μία καταδίκη..

Μάρτυρας: Ποτέ. Συνέχισε να βγαίνει σε εκπομπές και έλεγα τα ίδια. Αν μου είχε πει έστω μία συγγνώμη, θα είχε τελειώσει η ιστορία και για την προστασία του παιδιού μου...

Χαρακτηριστική ήταν η αγόρευση του δικηγόρου πολιτική αγωγής, ο οποίος περιέγραψε την υπόθεση ως "μία σταγόνα στον ωκεανό" σε σχέση με το τί έχει προηγηθεί. "Είναι το συνήθειο του ζεύγους Αρβανιτίδη, από τότε που ξέσπασε η ιστορία. Βρήκαν βήμα σε όλα τα ΜΜΕ με έναν στόχο, να συκοφαντήσει η κ. Αρβανιτίδη την Ουρανία Τουτουντζή και να κερδίσει δημοσιότητα η ίδια και ο σύζυγός της. Μάλιστα, ο συνήγορος ισχυρίστηκε ότι η εντολέας του έχει καταστραφεί οικονομικά: "Εργαζόταν στο πανεπιστήμιο με εξάμηνη ανανέωση της σύμβασής της. Από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης έχασε τη δουλειά της..".

"Ένα οργανωμένο σχέδιο με ψεύδη"

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε και ο γενετιστής Κωνσταντίνο Πάγκαλος. "Πρόκειται για την πιο διάσημη συκοφαντική δυσφήμιση. Έχουν ήδη περάσει έξι αγωγές και πέντε μηνύσεις" εξήγησε και πρόσθεσε: "Είναι ένα οργανωμένο σχέδιο με ψεύδη από το ζεύγος. προσέβαλαν τον πραγματογνώμονα που διορίστηκε από το δικαστήριο, δηλαδή την προέκταση τη Δικαιοσύνης".

Ο μάρτυρας ανέλυσε το "προλούδιο της ιστορίας που δικάζουμε σήμερα", όπως χαρακτήρισε τα όσα έχουν προηγηθεί και επιτέθηκε στην κατηγορούμενη: "Από πότε ακούστηκε ότι ο γενετιστής πρέπει να ανοίξει τις πόρτες στην κ. Αρβανιτίδη που φωνασκούσε για να βλέπει την εξέταση; Το παιδί δεν είναι αντικείμενο. Και παρ' όλα αυτά μετά από ένα μήνα επέστρεψε και με παρακάλεσε να λάβει δείγματα του DNA του ανηλίκου. Ως μη όφειλα, παρέδωσα μέρος του γενετικού υλικού για να πάει σε γενετιστή. Πήγε και έφερε μία έκθεση, αλλά το αποτέλεσμα δεν το μάθαμε ποτέ. Συμπεραίνω το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο με το δικό μου. Αυτά ήταν αδιαφάνεια! Αλλά στο τέλος είπε ότι εγώ χρηματίστηκα, ενώ επρόκειτο για νόμιμη αμοιβή με απόδειξη".

SHARE:

24Media Network