Τσακρής: “Αν δεν πάρουμε τώρα μέτρα, η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη”

Τσακρής: “Αν δεν πάρουμε τώρα μέτρα, η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη”
Τεστ για κορονοϊό από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

"Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αυξητική τάση των κρουσμάτων και πρέπει να βρούμε τρόπο να επιβραδύνουμε την επιδημία", τόνισε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ.

Την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής και αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Αθανάσιος Τσακρής.

Η επιδημία στη χώρα έσπασε το φράγμα των 1000 νέων διαγνώσεων, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει το απόγευμα της Τρίτης 1259 νέα κρούσματα, ενώ στους 102 είναι οι διασωληνωμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι “πρέπει να ληφθούν γρήγορα νέα μέτρα”, καθώς όπως τονίζει, μιλώντας στον ΑΝΤ1, “αν δεν δράσουμε γρήγορα, θα είναι πολύ αργά και η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη”.

“Όλη η Ευρώπη κινείται στο ίδιο πλαίσιο λήψης μέτρων. Το θετικό είναι ότι βλέπουμε πώς κινείται ο ιός στις άλλες χώρες και μπορούμε να πάρουμε σημαντικές πληροφορίες για την πορεία της πανδημίας. Όλα τα μέτρα προς λήψη είναι στο τραπέζι, αλλά πρέπει να δούμε πρώτα πόσο αποδίδουν, ώστε να επιβραδύνουμε την αυξητική τάση των κρουσμάτων, αλλά παράλληλα πρέπει να συνεκτιμηθεί και το οικονομικό κόστος”, είπε ο καθηγητής.

“Είναι δεδομένο ότι πρέπει να περιορίσουμε τις κοινωνικές μας επαφές, αλλά και να επεκταθεί η τηλεργασία, καθώς αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για εμάς. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αυξητική τάση των κρουσμάτων και πρέπει να βρούμε τρόπο να επιβραδύνουμε την επιδημία”, είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 32752 (ημερήσια μεταβολή +4.0%), εκ των οποίων 55.5% άνδρες. Τα 3950 (12.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 12381 (37.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 12, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 593 θάνατοι. Τα 225 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 102. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Οι 33 (32.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επίσης 277 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα