Τζανάκης: Αν δεν μειωθούν οι θάνατοι αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να ψαχτούμε

Τζανάκης: Αν δεν μειωθούν οι θάνατοι αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να ψαχτούμε
Κόσμος με μάσκες στο κέντρο της Αθήνας iStock

Στους 300.000 "αμετανόητους" που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη οφείλεται ο μεγάλος αριθμός των θανάτων από κορονοϊό, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη.

Για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα, για την αύξηση των θανάτων αλλά και για τα κρούσματα του κορονοϊού έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη.

Ο Νίκος Τζανάκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» το πρωί της Τρίτης, τόνισε αρχικά πως υπάρχει παράταση των κρουσμάτων, όμως ενδεχομένως οι θάνατοι να μειωθούν τον Φεβρουάριο.

“Εγώ έλεγα πως θα έχουμε παράταση των κρουσμάτων, ενδεχομένως να δούμε μείωση των θανάτων μετά τις 10 Φεβρουαρίου. Βρισκόμαστε στην περίοδο της μετάβασης της Δέλτα στην Όμικρον. Αυτό αντανακλάται στις νοσηλείες και στους θανάτους”, είπε.

Στους 300.000 “αμετανόητους” που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη οφείλεται ο μεγάλος αριθμός των θανάτων από κορονοϊό, σύμφωνα με τον καθηγητή.

“Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι περίπου 250.000 που έτρεξαν τώρα να εμβολιαστούν και ακόμη δεν είναι οχυρωμένοι ανοσολογικά, καθώς χρειάζεται να περάσει ένας μήνας από τον εμβολιασμό τους για να προστατευτούν”, πρόσθεσε.

Ωσόστο, ο Νίκος Τζανάκης στη συνέχεια δήλωσε πως από αυτήν την εβδομάδα η θάνατοι θα μειωθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν αυτό δεν συμβεί «θα πρέπει να ψαχτούμε να δούμε τι συμβαίνει από πλευράς επιδημιλογικών δεδομένων».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα