Τζανάκης: Νοέμβρης με 4.500 κρούσματα – Πόρτα πόρτα εμβολιασμοί για τους άνω των 80

Τζανάκης: Νοέμβρης με 4.500 κρούσματα – Πόρτα πόρτα εμβολιασμοί για τους άνω των 80
Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού των άνω των 80 τονίζει ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. Τι είπε για την τρίτη δόση.

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, με την έξαρση κρουσμάτων, διασωληνώσεων και θανάτων, ιδιαίτερα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι “πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιάσουμε τους άνω των 80, ένα 30% αυτών είναι ανεμβολίαστοι”.

Όπως πρότεινε, μπορούν να εντοπιστούν με τα στοιχεία τους και να σταλούν στα σπίτια τους γιατροί ώστε να συζητήσουν μαζί τους και να δουν τι τους έχει κάνει να μην εμβολιαστούν. “Εάν σαν κοινωνία θέλουμε να μην χάσουμε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους εμβολιάσουμε”, υπογράμμισε.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη όλοι όσοι είναι άνω των 50 να πραγματοποιήσουν την τρίτη εμβολιαστική δόση. “Μετά από 7-8 μήνες είναι επίνοσοι”, είπε.

Όπως εκτίμησε, ανά μέσο όρο το Νοέμβριο θα δούμε να καταγράφονται 4.500 κρούσματα και παράλληλα οι νεκροί θα παραμείνουν σταθερά πάνω από τους 30.

“Εάν σαν κοινωνία θέλουμε να μην χάσουμε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους εμβολιάσουμε” καταλήγει ο κ. Τζανάκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα