Βανδαλισμός στην Πλατεία Καρύτση: Έσπασαν το μαρμάρινο προσκυνητάρι του Αγίου Γεωργίου

Βανδαλισμός στην Πλατεία Καρύτση: Έσπασαν το μαρμάρινο προσκυνητάρι του Αγίου Γεωργίου
Πλατεία Καρύτση: Έσπασαν το μαρμάρινο προσκυνητάρι του Αγίου Γεωργίου Eurokinissi

Το μαρμάρινο προσκυνητάρι βρισκόταν στο σημείο για περισσότερα από 100 χρόνια, ενώ παλαιότερα οι πιστοί έριχναν εκεί τον οβολό τους, καθώς λειτουργούσε σαν εξωτερικό παγκάρι.

Μπροστά σε μία δυσάρεστη εικόνα βρέθηκαν οι υπεύθυνοι και ιερείς στον ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Καρύτση στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα.

Κι αυτό γιατί το βράδυ της Κυριακής άγνωστοι έσπασαν το μαρμάρινο προσκυνητάρι μπροστά στην κεντρική είσοδο και μάλιστα ενώ ξημέρωνε η μεγάλη γιορτή του Αγίου Γεωργίου.

Το μαρμάρινο προσκυνητάρι βρισκόταν στο σημείο για περισσότερα από 100 χρόνια, ενώ παλαιότερα οι πιστοί έριχναν εκεί τον οβολό τους, καθώς λειτουργούσε σαν εξωτερικό παγκάρι. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια τα παγκάρια βρίσκονται μόνο εσωτερικά του και επομένως δεν υπήρχαν χρήματα μέσα στο προσκυνητάρι.

Σύμφωνα με το OPEN, η Αστυνομία αναμένεται να φτάσει στο σημείο για να αξιολογήσει την κατάσταση και να προσχωρήσει στη σχετική έρευνα. Το συμβάν σημειώθηκε σίγουρα μετά τις 21:30 το βράδυ, οπότε και αποχώρησε και ο τελευταίος υπεύθυνος του ναού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα