Βίντεο: Οι πλημμύρες της οργής – Ένα οδοιπορικό στις πληγείσες περιοχές του χθες και του σήμερα

Βίντεο: Οι πλημμύρες της οργής – Ένα οδοιπορικό στις πληγείσες περιοχές του χθες και του σήμερα
Στιγμιότυπα από την περιοχή Μουζάκι στην Καρδίτσα,όπου υπερχείλισε ο Πάμισος ποταμός Eurokinissi

Το NEWS 24/7 ταξιδεύει από την Καρδίτσα ως την Μάνδρα, καταγράφοντας τη σκληρή μάχη των κατοίκων απέναντι στο ψυχικό τραύμα, αλλά και σε μια σφοδρή δύναμη που δεν συγχωρεί τις διαχρονικές παθογένειες της δημόσιας διοίκησης.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι μια συνθήκη που ο άνθρωπος αντιμετωπίζει από την απαρχή του κόσμου. Οι ισχυρές καταιγίδες, οι ακραίοι καύσωνες, οι καταστρεπτικοί τυφώνες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η ένταση και η περιοδικότητα αυτών των μετεωρολογικών φαινομένων παρουσιάζει αυξητική τάση, ενώ την ίδια στιγμή  πολλοί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, μιλώντας ανοιχτά για σημαντικές αλλαγές στη δυναμική του καιρού.

Σε πρόσφατη έκθεσή του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέφερε πως το το ετήσιο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων, στην οικονομία του πλανήτη, θα φτάσει το ποσό του 1 τρισ. δολαρίων μέχρι το 2050. Είναι σαφές πως η  αποσταθεροποίηση του κλιματικού συστήματος δεν είναι πια μια πραγματικότητα που αφορά τις  μελλοντικές γενιές, αλλά μια πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε εδώ και τώρα.

Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει πληρώσει με ανθρώπινες ζωές το βαρύ κόστος των φυσικών καταστροφών, σε συνδυασμό με την ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον και τις διαχρονικές παραλείψεις και αμέλειες της δημόσιας διοίκησης. Το πρόσφατο πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα Ιανού από τη χώρα μας ήταν μια ακόμα υπενθύμιση πως απέναντί μας, στην άγνωστη κλιματική μάχη, βρίσκεται μια δύναμη που δεν συγχωρεί. Πόσο θωρακισμένοι είμαστε άραγε απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα;

Ταξιδεύοντας σε πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές όπως η Καρδίτσα και η Μάνδρα, χαρτογραφούμε, στο παραπάνω βίντεο του News24/7, τη μάχη του ανθρώπου όχι μόνο απέναντι στο θηρίο της φύσης, αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα