Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη για το 2018 στον πατέρα Αντώνιο και 10 παιδιά της “Κιβωτού του Κόσμου”

Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη για το 2018 στον πατέρα Αντώνιο και 10 παιδιά της “Κιβωτού του Κόσμου”

Το βραβείο απονεμήθηκε ομόφωνα από το Ευρωκοινοβούλιο, μετά από πρόταση του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη.

Ο Πατέρας Αντώνιος και 10 παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» βρέθηκαν στις Βρυξέλλες για την απονομή του βραβείου του «Ευρωπαίου Πολίτη». Το βραβείο απονέμεται ομόφωνα από το Ευρωκοινοβούλιο, ύστερα από πρόταση του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Βραβείο απέσπασε και ο «Άνεμος Ανανέωσης», ύστερα από πρόταση του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Μίλτου Κύρκου. Ο «Άνεμος Ανανέωσης» παρείχε για 18 μήνες αξιοπρεπή στέγη, ψυχοκοινωνική-ιατρική υποστήριξη, εκπαίδευση, κοινωνική ένταξη σε 600 ευάλωτους πρόσφυγες από 22 χώρες με το WELLCOMMON. Συνεργάστηκαν 250 εθελοντές από όλον τον κόσμο, δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας, τονώθηκε η τοπική αγορά. Το βραβείο παρέλαβε ο πρώην ευρωβουλευτής Χρυσόγελος.

Βραβείο τέλος πήρε και η ΜΚΟ «HOPEgenesis», μετά την πρόταση της ευρωβουλευτού Ελίζας Βόζενμπεργκ. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ ιδρύθηκε το 2015 από τον δρ. Στέφανο Χανδακά με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Υποστηρίζει γυναίκες που είναι μόνιμοι κάτοικοι ακριτικών νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας να ταξιδεύουν στην Αθήνα ή σε περιοχές κοντά στην περιοχή της μόνιμης κατοικίας τους κατά τη διάρκεια της κύησης, να παρακολουθούνται από ομάδα μαιευτήρων-γυναικολόγων και να γεννούν δωρεάν.

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη είναι ένας θεσμός που θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008. Με το βραβείο αυτό επιβραβεύονται δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μιας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών-μελών. Για το έτος 2018, απονέμονται συνολικά 50 βραβεία σε φορείς και πολίτες σε 26 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με αφορμή τη βράβευση της «Κιβωτού» με το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη», ο πατέρας Αντώνιος συνοδευόμενος από 10 παιδιά της Κιβωτού, επισκέπτονται για ένα τριήμερο τις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση του Δημ. Παπαδημούλη, με τον οποίον θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και συζήτηση, αναφορικά με τρόπους ενθάρρυνσης, στήριξης και προβολής του σημαντικού κοινωνικού έργου της «Κιβωτού».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα