Ξενοφοβική υποδοχή σε πρόσφυγες στην Σπάρτη: "Να τους πάρετε σπίτι σας"

Πολίτες διαμαρτύρονται στην Σπάρτη για τη μετεγκατάσταση προσφύγων στην πόλη τους
Πολίτες διαμαρτύρονται στην Σπάρτη για τη μετεγκατάσταση προσφύγων στην πόλη τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ

Με αποδοκιμασίες, ύβρεις και παραινέσεις στους αλληλέγγυους "να τους πάρουν σπίτι τους" υποδέχθηκαν πρόσφυγες στην Σπάρτη. Εμπρηστικές δηλώσεις του αντιδημάρχου.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος που μερίδα Σπαρτιατών επέλεξε για να υποδεχθεί πρόσφυγες που έφτασαν στην πόλη τους την Τετάρτη.

Μερικές δεκάδες συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες και φώναξαν ξενοφοβικά συνθήματα καλώντας ταυτόχρονα όσους συμφωνούν με τη μετεγκατάσταση προσφύγων στην ενδοχώρα "να τους πάρουν σπίτι τους".

ADVERTISING

Οι πρώτοι 180 πρόσφυγες που θα μετεγκατασταθούν στην Λακωνία έφτασαν την Τετάρτη προκειμένου να φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Sparta Inn, για διάστημα 5 μηνών.

Ο αντιδήμαρχος Σπάρτης, Δημήτρης Καπονικολός υποδέχθηκε τους πρόσφυγες από την πλευρά του με εμπρηστικές δηλώσεις: "Σήμερα καταστράφηκε η πόλη μας. Είχαν πει ότι θα είναι 150 άτομα, μας έχουν φέρει 250. Δεν είναι κανένας Σύριος, το ευτύχημα είναι ότι έχουν φέρει μόνο οικογένειες. Είχαμε εχθές τον Άγιο Νίκωνα, γιορτάσαμε την πόλη μας και σήμερα θα γιορτάσουμε την άφιξή τους; Δεν το βλέπω σωστό», τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Σπάρτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network