Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις
Πλάνο από το κοσμηματοπωλείο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος Eurokinissi

Αρνητικά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του 35χρονου Ζακ Κωστόπουλου, που έχασε την ζωή του στην Ομόνοια. Τι δήλωσε η συνήγορος της οικογένειας στον News 24/7 στους 88,6.

“Οι ιστολογικές εξετάσεις δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με έναν υγιή άνθρωπο και οι τοξικολογικές ότι δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών”, ανέφερε στο Κεντρικό Μαγκαζίνο του News 24/7 στους 88,6 η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου.

Όπως είπε η κ. Παπαρούσου, τα αποτελέσματα αυτά αναμένεται να αποτυπωθούν και να τεκμηριωθούν από την ιατροδικαστική έκθεση, στην οποία θα αναφέρονται και τα αίτια του θανάτου. Η έκθεση, που αναμένεται να εκδοθεί ακόμη και μέσα στην εβδομάδα δεν αποκλείεται να επιφέρει αλλαγές και στο κατηγορητήριο.

Σχετικά με τις διαρροές των προηγούμενων ημερών, που προκάλεσαν την έκδοση ανακοίνωσης από πλευράς δικηγόρων της οικογένειας, η Άννυ Παπαρούσου τόνισε ότι αυτές συνοδεύονταν από μία μονομερή ερμηνεία, κατευθυνόμενη προς μία συγκεκριμένη άποψη για τα γεγονότα, ενώ υπογράμμισε πως υπάρχουν ακόμα κενά στην υπόθεση, όμως πλέον υπάρχουν και αρκετά δεδομένα.

Δημοσιεύματα που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας και παρουσίαζαν τις εκθέσεις των τοξικολογικών εξετάσεων, εμφάνιζαν τα αρνητικά αποτελέσματα και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαίνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες), ενώ ανέφεραν ότι θετική ήταν η εξέταση μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά.

Σε ό,τι αφορά στην ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε στον οργανισμό του 33χρονου, αυτή ήταν ελάχιστη, σε βαθμό που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για την οδική κυκλοφορία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα