Ζακ Κωστόπουλος: Κατηγορούμενοι και οι αστυνομικοί

Ζακ Κωστόπουλος: Κατηγορούμενοι και οι αστυνομικοί

Τη Δευτέρα καλούνται να απολογηθούν οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο μοιραίο περιστατικό, για το αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Την κλήτευση των αστυνομικών που συμμετείχαν στο επεισόδιο το οποίο οδήγησε στο θάνατο τον Ζακ Κωστόπουλο, αποφάσισε ο 23ος τακτικός ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί έχουν αρχίσει να λαμβάνουν κλήσεις και αναμένεται τη Δευτέρα να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή. Το αδίκημα που τους έχει αποδοθεί είναι αυτό της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

ADVERTISING

Πάντως, οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς.

Την ίδια ώρα, όπως είναι γνωστό, οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής έχουν αιτηθεί με έγγραφό τους τη μετατροπή της κατηγορίας από κακουργηματική θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου επικαλείται την ιατροδικαστική έκθεση, το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, αλλά και το βιντεοληπτικό υλικό από όπου προκύπτει η συμπεριφορά κι δράση όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζακ Κωστόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τραγική ειρωνεία: Όταν ο Ζακ Κωστόπουλος έγραφε, "σήμερα δεν πεθαίνεις από AIDS. Άλλοι σε σκοτώνουν"

Πορεία στη ΓΑΔΑ για τον Ζακ: "Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία"

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ζητούν οι δικηγόροι της οικογένειας

Ρατσιστικό γκάλοπ για Ζακ Κωστόπουλο: Απειλούν το ΕΣΡ για το πρόστιμο στο ΑΡΤ

Εκδήλωση-συζήτηση για την περίπτωση Ζακ: "Περιθώριο" και "νοικοκυραίοι"

SHARE:

24Media Network