Ζακ Κωστόπουλος: Το κατηγορητήριο σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών

Ζακ Κωστόπουλος: Το κατηγορητήριο σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών

Ποιες κατηγορίες αποδίδει στους τέσσερις κατηγορούμενους ο 23ος τακτικός ανακριτής. Το σκεπτικό του κατηγορητηρίου, που τελικά θα κληθούν να αντικρούσουν στις 12 Δεκεμβρίου οι αστυνομικοί.

Τα χτυπήματα που δέχθηκε στο σώμα ο Ζακ Κωστόπουλος από τους τέσσερις αστυνομικούς περιγράφει στα κατηγορητήρια που συνέταξε ο 23ος τακτικός ανακριτής σε βάρος τους, καλώντας τους προς απολογία.

Οι κατηγορούμενοι, στους οποίους αποδίδει, σύμφωνα με το δικαστικό λειτουργό, συνέβαλαν με κλωτσιές και άλλα χτυπήματα που αναλύονται διεξοδικά, στο θάνατο του 33χρονου έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλαδστωνος.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ειδικότερα εσύ έπληξες (με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του) προκαλώντας σε αυτόν σωματική βλάβη η οποία ήταν αυξημένη, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει.

Συνεπεία των κακώσεων αυτών ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω».

Αυτή την κατηγορία καλούνται να αντικρούσουν οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι το πρωί ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την επόμενη Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κορμός της υπερασπιστικός τους γραμμής θα στηρίζεται στη θέση ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκοντων τους καθώς είχαν λάβει σήμα για ληστεία, ενώ στη συνέχεια ο δράστης που κρατούσε αιχμηρό αντικείμενο, προσπάθησε να διαφύγει. Τέλος, οι αστυνομικοί που -όπως καταγγέλλει η οικογένεια- έχουν καταγραφεί στο οπτικοακουστικό υλικό να χτυπούν τον άτυχο Ζακ Κωστόπουλο, αναμένεται υποστηρίξουν πως δεν βιαιοπράγησαν σε βάρος του 33χρονου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα